Tržby v českých kinech: Animovaný pravěk je v kurzu, stejně tak obři i ty Babovřesky

Tržby v českých kinech: Animovaný pravěk je v kurzu, stejně tak obři i ty Babovřesky
Croodsovi
S příchodem Jara slábne návštěvnost kin. Tento víkend to nezvrátila ani další vlna osmi novinek, které zavítaly do kin. 17 tisíc diváků a necelých 2.5 milionu korun stačilo k tomu, aby se na první příčce udrželi animovaní Croodsovi (2013). Oproti předchozímu období, kdy byl snímek taktéž první, zájem o tuhle povedenou rodinku klesl o více než 40%.
Jack a obři
Fantasy snímek Jack a obři skončil druhý.
Druhá skončila novinka Jack a obři (2013), taktéž film především pro rodiny s dětmi. 2.1 milion korun na tržbách a 14.5 tisíc diváků se postaralo o to, že tenhle snímek těžící z ve světě oblíbené knižní předlohy Jack a fazole obsadil druhé místo.
Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk
Na třetím místě se drží Babovřesky. 8 týdnů na žebříčku tržeb.
Třetí jsou Babovřesky (2013), komedie pojednávající o jedné tuzemské vesnici, neortodoxním faráři a jeho "ovečkách". 1.8 milionu korun a téměř 14 tisíc diváků Troškův humor ještě neomrzel. A bude druhý díl. Ještě aby ne, když za dosavadních 8 týdnů od nasazení nechali diváci v pokladnách kin 79 milionů korun, přišlo jich téměř 577 tisíc. Tomu se říká masová zábava.
Lesní duch (2013)
Lesní duch (2013) | TriStar Pictures
Ve světě tržbám vévodí, i tak jde ale v rámci českého žebříčku o překvapení. Čtvrtá skončila novinka Lesní duch (2013), nepříliš povedený remake kultovního hororu Sama Raimiho. Novinka vydělala 1.3 milionu korun, přišlo na ní necelých 10 tisíc diváků, kteří se oproti originálu z roku 1981 moc nesmáli. Spíš jim tuhla krev v žilách. Brutalita táhne. Přeberte si to po svém.
Rooney Mara
Rooney Mara
Režisér Steven Soderbergh se nechal slyšet, že po uvedení Vedlejších účinků (2013) s natáčením filmů končí. Jestli mluvil pravdu, pak je to škoda. Jinak jde o dobrý marketingový tah. Snímek u nás o premiérovém víkendu vydělal 1.2 milionu korun, přišlo na něj 8.6 tisíc diváků.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.