John Moore nezklamal: Pátá Smrtonosná past je podle ohlasů nejhorším dílem série

John Moore nezklamal: Pátá Smrtonosná past je podle ohlasů nejhorším dílem série
Smrtonosná past | Twentieth Century Fox
A podle ohlasů se nedočkáme ani toho. Recenze jsou přímo zdrcující. Stačí si projít čísla na Rottentomatoes. Jednička tam drží hrdých 94%. Dvojka 67%, trojka podceněných 52%, čtyřka 81%. No a pětka? Mizivých 17%! Ano, vidíte to správně, Opět v akci se v rámci známek dostalo někam na úroveň černošských komedií, fekálních parodií a tupých hororových předělávek.
Bruce Willis
Smrtonosná past: Opět v akci
Kritizuje se vlastně všechno (jediný Bruce Willis si drží čistý štít, ale to je vzhledem k jeho sžití se s postavou pochopitelné). Režisér John Moore sice vrství akční scény ve velkém, ale nic zajímavého v nich nepředvádí. Scenárista Skip Woods se prý překonal a napsal nejhloupější film svojí kariéry. A záporáci? Ti jsou do jednoho nudní a nezajímaví. Uf.
Chválí se něco? Našlo se pár odvážlivců, kteří říkají, že se na film dá při vypnutých mozkových závitech dívat a užít si ho. Obhajoba je ale vždy extrémně opatrná. Co to s oblíbenou sérií udělá? Těžko říct. Pokud snímek propadne, bude to smutný konec jedné legendy. Když vydělá, hrozí, že studio natočí šestku v podobném duchu. To je situace na zabití.
P.S. Pokud někdo doufá, že jen "zlá kritika" dělá vlny, pak vězte, že i na uživatelském IMDB již jde o nejhůře hodnocený díl série. Ne o moc, ale v době premiéry jsou na IMDB vždy filmy nadhodnocené. A pokud už nyní platí pětka za nejhorší díl, nechci vidět, jakou známku bude mít za dva měsíce.