Stal se zázrak. Smrtonosná past: Opět v akci má do kin potvrzené Rko!

Stal se zázrak. Smrtonosná past: Opět v akci má do kin potvrzené Rko!
Jenže někde tam nahoře opravdu existuje Bůh akce, vyslyšel nářky fanoušků i samotného Willise, který neměl ze sestříhání čtyřky vůbec radost a ejhle, studio FOX potvrdilo, že se John McClane vrátí tak, jak mu to slušelo nejvíce: tvrdě hláškující a řádně likvidující své nepřátele. Prostě v pořádném Rku.
V plošném měřítku to tak samozřejmě nikdy vnímáno nebude, pro fanoušky akčního žánru jde ale překvapení roku a pokud se film povede, současně půjde o jednu z největších letošních radostí. Režisér John Moore tím získává body k dobru, neboť za podobné rozhodnutí se musel postavit i on.
Jai Courtney, Bruce Willis
Nový obrázek z filmu slibující velkou akci.
Upřímně by mě zajímalo, co FOXy k nezvyklému kroku vedlo (podobná situace, kdy by studio upřednostnilo tvrdší přístup v případě série, kde fungovala i soft varianta, se snad nestala). Jsem za to každopádně rád. Už žádné "Yippee-ki-yay m...", tentokrát si kultovní hlášku užijeme pěkně celou.
Ve Státech si mimochodem užijí i speciální akci a to maratón všech Smrtonosných pastí na velkém plátně. U nás se zatím podobné akce stávají spíše výjimečně. Osobně si vybavím jen promítání všech prodloužených verzí Pána prstenů ve Slovanském domě (což byl upřímně vyčerpávající zážitek - uprostřed druhého dílu jsem to na hodinku zalomil). Pasti bych si v kině každopádně ujít nenechal, už jen proto, že jsem neměl možnost vidět jedničku a dvojku na velkém plátně. Co vy na to, brali byste maratón Pastí?
Víte že...
... původně mělo natáčení pětky probíhat v České Republice? Tvůrci dokonce už obhlíželi lokace v Praze a Ostravě, ale všechno ztroskotalo na daňových úlevách. Produkce se poté přesunula do Budapeště. Děkujeme, páni politici.