Dočkáme se Mission: Impossible 5? Záleží na Paramountu

Dočkáme se Mission: Impossible 5? Záleží na Paramountu
Mission: Impossible
Tím se Cruise nechtěně dostal na listinu černých ovcí, které to mají s návratem hodně těžké (že, Mele…). Může se to zdát jako přehánění, ale Cruise si díky tomu pět let nezahrál v hitu. Studio naštěstí nezanevřelo na sérii Mission: Impossible a dalo Cruiseovi ještě jednu šanci. Ta se nyní celkem vyplácí. Snímek se stal v recenzích nejlépe hodnoceným dílem série, přičemž čtvrt miliardy z celého světa není po dvou týdnech promítání vůbec marný výsledek. To si myslí i produkční společnost Skydance, jež se na vzniku filmu podílela a která tlačí na Paramount, aby vznikla pětka.
V Paramountu se sice ještě trochu cukají, jde ale spíše o divadlo, aby si Cruise po tomhle skorocomebacku nenárokoval příliš vysoký honorář. Pokud vydrží zájem diváků o čtvrtou Misi, pětky se dozajista v kinech dočkáme.
Tom Cruise
Mission: Impossible
Zdá se, že to nejhorší má Cruise za sebou. Ve výhledu samé zajímavé projekty (muzikál Rock of Ages / 2012, sci-fi Horizons / 2013), tak třeba se vrátí na vrchol. Snad jen tu adaptaci knižního detektivního thrilleru Lee Childa One Shot (2013) (u nás vyšel jako Výstřel) by si mohl rozmyslet. To, že producent Cruise zajistil herci Cruiseovi roli Jacka Reachera, 196 cm vysokého a 120 kilo těžkého borce, zkrátka nepůsobí vůbec dobře.
Víte že?...
... měl první sestřih Mission: Impossible II. tři a půl hodiny? John Woo tu verzi přímo miloval, ale studio mu ji přirozeně nepovolilo uvést do kin.