Slováci natočili hit! Kriminální melodrama Love u nás uvidíme už v lednu

Slováci natočili hit! Kriminální melodrama Love u nás uvidíme už v lednu
Vrchol kariéry zlodějů aut - vymazlená K1.
Jakub Gogál, Michal Nemtuda
Nejlepší kamarádi? Bejvávalo! | če
Vítr v kapse, Láska z pasáže, Discopříběh, Fontána pro Zuzanu, Kamarád do deště... V 80. let vznikala celá řada melodramatických příběhů, dost často s kriminální zápletkou, a diváci je milovali. Úplně stejného ražení je i novinka čtyřiadvacetiletého Jakuba Kronera Love a i v jeho případě se na film stojí v kinech fronty. Takhle divácky úspěšný film na Slovensku neměli přes dvacet let - 107 tisíc diváků za osm týdnů promítání!
slovaci-natocili-hit-kriminalni-melodrama-love-u-nas-uvidime-uz-od-ledna
Vrchol kariéry zlodějů aut - vymazlená K1.
Dva nerozluční kamarádi Maťo (Michal Nemtuda) a Tomáš (Jakub Gogál) žijí na bratislavském sídlišti Petržalka bohémský život. Videohry, alkohol, holky, bary, tráva, vodnice, flámy, bitky, pařby, pizza, vyspávání do pozdního odpoledne... Peníze nejsou problém. Překupník Boris (Dušan Cinkota) totiž platí dobře a bratislavské ulice jsou plné drahých aut. Potom ale Maťovi do života vstoupí půvabná vysokoškolačka Veronika (Kristína Svarinská) a on se začne na svět dívat trochu jinak. Dokáže z vlaku jedoucího po šikmé ploše přímo proti zdi vystoupit dřív, než bude pozdě?
Ľuboš Kostelný
Za pár stovek euro můžete být na deset minut recepčním v hotelu Sheraton. Otázkou zůstává, co na to hotelový manažer (Viktor Horján). | če
O čem je film podle režiséra? "Především o lásce," říká Jakub Kroner, "respektive o jejích různých podobách, jako je láska k penězům, ke stylu života, přátelská láska a hlavně partnerská láska. Všechny tyto podoby jsou jakoby v počátku, s patřičnou dávkou naivity. Ukazují takový mezistupeň mezi pubertou a dospělostí. Takový mladý člověk má své ideály, sny, které jsou často nereálné a naivní, ale přitom jednoduché a krásné. Je to obraz určitého životního období, kdy se člověk dokáže kvůli lásce změnit."
Kristina Svarinská, Michal Nemtuda
Že by láska? | če
Hlavní role psal na tělo Michalovi Nemtudovi, Jakubu Gogálovi a Kristíně Svarinské. "Kdyby do toho někdo z nich nešel, asi bych nehledal náhradu, ale film prostě netočil," říká Kroner, který oslnil už svým debutem Bratislavafilm. Začal ho točit jako osmnáctiletý v amatérských podmínkách, dokončil ho po třech letech a do kin na něj přišlo sedmdesát tisíc diváků, což jsou na Slovensko mimořádně dobrá čísla (4. místo v historických tabulkách návštěvnosti!).
Kroner momentálně dokončuje animovaný sitcom pro slovenskou televizi Joj a od hraného film si hodlá nějaký čas odpočinout. Ovšem, to po Bratislavafilmu říkal taky...