Peter Stormare vs. Arnold Schwarzenegger

Peter Stormare vs. Arnold Schwarzenegger
peter-stormare-vs-arnold-schwarzenegger-1
V posledních několika letech neměl sice Stormare nouzi o filmové role, kvalita jeho výkonů ale spíše klesala. Fanoušci pořád čekají na bratry Coeny, kdy mu konečně dohodí další pořádnou roli. To se sice zatím nechystá, i tak nás ale možná čeká ve Stormareově podání něco památnějšího. V připravovaném akčním filmu The Last Stand se totiž dost možná postaví proti samotnému Arnoldu Schwarzennegerovi.
Ve filmu režiséra Kim Jee-Woona Schwarzenegger hraje šerifa na malém městě, který je jedinou překážkou mezi vůdcem kartelu a Mexickou hranicí. Stormare vyjednává o roli pravé ruky hlavního záporáka, která povede 8 zabijáků do boje proti šerifovi a vůbec celému policejnímu oddělení. Scénář k filmu původně napsal Andrew Knauer, později byl ovšem přepsán dvojicí Jefrym Nachmanoffem a Georgem Nolfem. Plánované datum premiéry je 18. ledna roku 2013.
Nerada bych, aby článek zněl tak, že podceňuji Stormareův talent. Je nejlepší, když hraje záporáka, nebo přinejmenším někoho vyšinutého (viz jeho geniální uchopení Ďábla v Constantinovi). Doufejme, že mu The Last Stand dá dostatečný prostor, aby naplno vynikla jeho démoničnost.