Yahoo! Movieplex - Bollywood na pár kliknutí (ale klasicky s omezením)

Yahoo! Movieplex - Bollywood na pár kliknutí (ale klasicky s omezením)
Movieplex samozřejmě trpí klasickým omezením, tedy hláškou "This video is not available in your location". Omezené teritoriální vidění světa, které je v době Internetu kritizovanou a problematickou záležitostí, lze nicméně obejít. A je otázkou, jestli (zejména v případě Bollywoodské tvorby) je skutečně nutné.
Bollywoodskou tvorbu nabízí i Google v YouTube Box office, kde na stejné omezení u některých filmů narazíte také, ale v daleko menší míře. Řada filmů je dostupných bez omezení, takže je vidět, že tuto tvobu je možné nabízet celosvětově. Můžete si tak užít originálu s anglickými titulky. A narozdíl od Yahoo! jsou navíc dostupné v plném HD.
Slovo Bollywood přichází jako neformální označení jednoho z center indického filmového průmyslu - ten sídlí v Mumbaji a slovo Bollywood vzniklo spojením starého názvu města (Bombaj) a města charakteristického pro americký filmový průmysl - Hollywood. Bollywoodské filmy přitom nejsou v praxi veškeré indické filmy, správně by se toto označení mělo používat pouze pro filmy točené v hindštině. Několik dalších indických center je označováno podobně - zejména Kollywood (filmy v tamilštině) a Tollywood (filmy v telugštině).