Mike Myers kývnul na Austina Powerse 4

Mike Myers  kývnul  na Austina Powerse 4
Austin Powers: Špionátor (1997) | New Line Cinema
mike-myers-kyvnul-na-austina-powerse-4-1
Poprvé se o čtyřce začalo mluvit v roce 2008. Tehdy psal Myers scénář pro Austina Powers 4 s Michaelem McCullersem, se kterým dal dohromady celou trilogii. Čtyřka se měla více zaměřit na Dr. Zlouna (Powers měl být překvapivě upozaděn) a opět by nechyběl Zlounův syn v podání Setha Greena. Těžko říct, jestli tenhle nástřel stále ještě platí a nebo od té doby koncept uhnul jiným směrem.
Myers měl svého času velmi silnou komediální pozici. Odchovanec Saturday Night Live se napřed úspěšně prosadil ve filmovém světě coby rockový nadšenec Wayne. Vznikly dva díly Wayneova světa, které neměly díky Myersově popularitě nouzi o diváky. Pak mohl konečně v roce 1997 přijít největší Myersův hit – svérázný špion a stroj na lásku Ausin Powers.

Po opatrném startu smršť zájmu

Zatímco jednička se nesla v duchu opatrných tržeb (vydělala celosvětově pouhých 67 milionů dolarů), po ní byl již Powers za kultovní postavu a oba následující díly vydělaly v kinech dohromady více jak půl miliardy.
Svůj podíl na tom nepochybně měl i zájem celebrit o účast v Powersovi, čímž byla atraktivita jednotlivých filmů ještě o něco větší. Ve dvojce měli cameo třeba Will Ferrell a Tim Robbins, ve trojce zašli tvůrci ještě o něco dál a otevřeli film hvězdně obsazenou Hollywoodskou adaptací Powerse:

Austin Powers - Goldmember: Úvodní scéna

Dá se očekávat, že i Austin Powers 4 bude mít v kinech úspěch. Teď jen doufat, aby nabídl minimálně stejnou porci zábavy, jako dosavadní trilogie.