Daniel "Bond" Craig - muž, který nenávidí ženy?

Daniel "Bond" Craig - muž, který nenávidí ženy?
V prvním díle trilogie nazvaném Muži, kteří nenávidí ženy si Craig si zahraje investigativního novináře Mikaela Blomkvista, který má vyřešit záhadu zmizení předka bohaté švédské rodiny.
Natáčet se bude ve Švédsku pravděpodobně už tento podzim. Celá filmová trilogie by měla být dílem Davida Finchera. Ten svůj režisérský cit pro thrillery předvedl už ve svých dřívějších filmech jako je Klub rváčů, Sedm, Úkryt.
Laarsonův román Muži, kteří nenávidí ženy je klasickým kriminálním příběhem. Ekonomický novinář Mike je najat soukromou agenturou, aby vyřešil záhadné zmizení neteře významného švédského strojírenského magnáta. Partnerku při vyšetřování mu dělá podivná Lisbeth. Při rozmotávání případu společně objevují věci, které měly zůstat pod rouškou tajemství.    
Jméno hlavní ženské role je zatím s otazníkem. V jednání je mimo jiné Kristen Stewart, Natalie Portman, Scarlett Johansson a Ellen Page. Poslední zmiňovaná dostala svou první velkou hereckou šanci v komedii Juno, naposledy jsme ji mohli vidět excelovat v Nolanově Počátku. Pro nás je jasnou favoritkou na post Craigovy herecké partnerky.
Celá trilogie již byla ve Švédsku zfilmována. Překonat její úspěch nebude lehkým úkolem. David Fincher k tomu má ale jako jeden z mála předpoklady. Uvidíme, jestli jeho remake překoná originál.