Úkryt

75%
Úkryt

Meg Altmanová s dcerkou Sarah se po rozvodu nastěhuje do exkluzivního bytu v klidné newyorské čtvrti. Objeví v něm i tajnou místnost vybavenou pro přežití, kterou nechal zbudovat předchozí majitel. Jenže právě tento nedobytný úkryt se stane cílem trojice gangsterů, kteří sem v noci vniknou přes střechu. Předpokládali totiž, že byt je prázdný. Meg s dcerkou se sice podaří v úkrytu zabarikádovat, ale nemají zdaleka vyhráno. Muži se totiž nezastaví před ničím, protože obsah zakódovaného sejfu v úkrytu je pro ně příliš cenný. Sarah je diabetička, stane se rukojmím zločinců a matce nezbývá než bojovat o dceřin život všemi zbraněmi.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
David Fincher je prostě génius a tečka. Další z jeho skvělých počinu,který se může pyšnit úžasnou práci s kamerou,skvělou atmosférou a Výborným scénářem. V hlavní roli navíc exceluje Jodie Foster. Škoda toho závěru,který celkové podobě filmu trochu škodí. Možná Fincheruv nejslabší díl,přesto stále vysoko nadprůměrem.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Velmi nápadité, aneb vězněm v krytu ve vlastním domě. Atmosféra hutná, příběh skvělý a herecké výkony bez výjimky velmi dobré. Nejvíce se mi líbila Jodie Foster a Forest Whitaker. Pěkný thriller u kterého dvě hodiny utečou jako voda a pořád se něco děje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Fincher si hraje, ovšem tenhle námět mu nedává šanci oprostit se od sobotního thrilleru pro tv Nova zas tak moc, jak by si zasloužil. Určitě slušný film, typická čtyřhvězdička.

Dodatečné informace

Původní název:
Panic Room (více)
  • USA Úkryt
  • USA Panic Room
Premiéra v ČR:
2. 5. 2002
Země původu:
USA
Rozpočet:
48 mil. USD
Tržby:
197,08 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Úkryt je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch