Vanessa Paradis – nová Audrey Hepburn?

Vanessa Paradis – nová Audrey Hepburn?
Vanessa lámala chlapecká srdce už ve čtrnácti, v roce 1987 její hit Joe le taxi obletěl svět a videoklip křehké Francouzky vlnící se vedle žlutého taxíku se stal kultovním. O tři roky později získala prestižní cenu César za herecký výkon ve filmu Sňatek bez domova. Za nejvýznamnější herecký počin v její dosavadní kariéře je však považována role ve filmu Dívka na mostě. Vanessa v roli Adele řeší své psychické problémy skokem z mostu do Seiny, sebevražda se ji ale nepodaří, z řeky ji vytáhne vrhač nožů Gabor. Film proslavila scéna, ve které oba stojí proti sobě a vášeň mezi nimi je (doslova) na ostří nožů, kterými Gabor lemuje přesnými ranami její tělo.
Není divu, že po ztělesnění francouzské elegance zatoužil i módní dům Chanel a obsadil ji do své reklamy, poprvé v roce 1992, naposledy letos při propagaci rtěnky Rouge Coco.
Francouzská romatická komedie (K)lamač srdcí nám představí Vanessu coby dceru bohatého muže, který není spokojen se svým budoucím zeťem. Proto si najme Alexe, profesionálního rozvraceče vztahů, aby tento problém vyřešil. Alex (Romain Duris) však zamotá jeho dceři hlavu více, než je jeho profesní povinností. Vanessa Paradis v rozhovoru pro francouzské noviny film přirovnala ke starým filmovým klasikám s Audrey Hepburn a Cary Grantem. Odvážné tvrzení, které prověří čas.