Kvíz: Jak moc máte rádi Star Wars? Ověřte si, zda se můžete počítat mezi skalní fanoušky

Kvíz: Jak moc máte rádi Star Wars? Ověřte si, zda se můžete počítat mezi skalní fanoušky
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje | Lucasfilm Ltd.
Star Wars jsou nejen jednou z nejvýdělečnějších a nejpopulárnějších filmových značek všech dob, zásadním směrem ovšem měnila celý mainstream. Když v roce 1977 vtrhla do kin Nová naděje, popkultura už nikdy nebyla jako dřív a začala tím éra moderních velkolepých blockbusterů a franšíz. George Lucas se díky vytvoření úchvatného vesmírného světa a následně velebené trilogie se zvraty, jež tenkrát v kinech braly dech, stal jedním z nejvlivnějších filmových tvůrců všech dob.
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
  • O2 TV
  • Rakuten
  • Google Play
  • +2
85%
Když v roce 1999 vtrhl do kin počátek „nové trilogie“ v podobě Skryté hrozby, fanouškovská očekávání snad ani nemohla být našponovanější. O to bolestivější následné reakce na žvatlajícího Jar Jar Binkse a malého Anakina u mnohých byly. Většina prequleové trilogie to neměla u fanoušků lehké, až Pomsta Sithů reputaci série značně napravila. A pomohl jí také čas, nostalgie a nové díly od studia Disney, kterému Lucas celou značku a Lucasfilm za ohromný balík peněz prodal.
Epizody s hrdinnou bojovnicí Rey či Kylo Renem ovšem kvůli své roztříštěné struktuře a faktu, že tvůrci nedokázali držet jednotný příběh, u fanoušků pohořely a reputaci značky aktuálně zachraňují zejména seriály jako Mandalorian či Andor. Filmová série už sice několik let stojí na místě a budoucnost dalších projektů je stále spíše ve hvězdách, i přesto se jedná o franšízu, která bude vždy lákat davy a bude mít miliony fanoušků, co tomuto světu naplno propadli. Můžete se počítat mezi ně?
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi filmů podle Kinoboxu.