Je třetí Sestra v akci konečně na cestě? Whoopi Goldberg a režisér mají jasnou odpověď

Je třetí Sestra v akci konečně na cestě? Whoopi Goldberg a režisér mají jasnou odpověď
Sestra v akci | Warner Bros.
První Sestra v akci z roku 1992 se stala nečekaným hitem a pokračování na sebe nechalo čekat pouze rok a půl. To se také podepsalo na kvalitě, a tak ačkoli si ani dvojka kasovně nevedla špatně, s dalšími díly už se studio rozhodlo počkat. V roce 2015 se dokonce hovořilo o úplném remaku – snad i proto, že Goldberg tou dobou pokračování odmítala z toho důvodu, že několik jejích hereckých kolegyň z původních dvou filmů už zemřelo.
Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg

Herečka, Výkonná producentka

Postupem času však změnila názor a trojku dokonce sama chtěla zrežírovat. Koncem roku 2020 byl s projektem spojován úspěšný filmař Tyler Perry (Jazzmanovo blues, Mea Culpa), jenž se měl ujmout produkce i režie. Tento stav trvá doposud, i když průtahy kolem návratu Whoopi Goldberg do taláru už unavují i Perryho – před měsícem v rozhovoru pro Entertainment Tonight přiznal, že je unavený z toho, jak dlouho mu příprava tohoto filmu trvá, jelikož stihl dokončit čtyři jiné snímky od chvíle, kdy začal na jeptiškách pracovat. Také diplomaticky naznačil, že hlavním problémem jsou možná složité korporátní procesy. „Víte, Disney je obrovská a úžasná společnost, ale já bych opravdu rád tenhle film udělal a Whoopi je na tom stejně.“
Především Goldberg v poslední době o projektu hovoří stále častěji a veřejně vyzývá herecké tváře z prvních dvou dílů k opětovné spolupráci. To je případ třeba Maggie Smith, Jenifer Lewis či Sheryl Lee Ralph. Už dříve herečka hovořila o snaze přitáhnout před kameru třeba Nicki Minaj, Keke Palmer či hudebnici Lizzo.
Whoopi Goldberg
Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu | Touchstone Pictures
Goldberg si je dobře vědoma, že k úspěšnému návratu tři dekády staré značky bude muset sázet na nostalgii – a taky na teasování potenciálního publika skrze média, což by mohlo vést k zesílení tlaku na myšákovského molocha, aby projekt zařadil mezi své priority.
První i druhou Sestru v akci si můžete přehrát na platformě Disney+, pro kterou by podle posledních známých informací měla být časem snad připravena i trojka. Podívat se můžete i na náš žebříček nejlepších komedií, které jsou na této službě k vidění.
Zdroje: People, Entertainment Tonight, Variety, Collider