Ukradli u Disneyho příběh Sestry v akci skutečné jeptišce?

Ukradli u Disneyho příběh Sestry v akci skutečné jeptišce?
Sestra v akci | Warner Bros.
Studio Walt Disney je, jako každé filmové studio, nepochybně vždy připraveno čelit žalobám za své rozličné projekty. V případě Sestry v akci (1992) se taková žaloby dočkala téměř po dvaceti letech, konkrétně v roce 2011. Tehdy sestra Delois Blakely společnosti Sony Pictures a Walt Disney Co. obvinila z toho, že se při natáčení inspirovali jejím příběhem.
Že se někdo pokouší (i po letech) přiživit na úspěchu nějakého filmu, to je celkem normální. V případě případu Blade bylo nezvyklé to, je, že obvinění nevypadalo úplně nesmyslně: Blakely skutečně žila nějakou dobu jako jeptiška, zpívala v Harlemu, a nabídla knihu, ve které své osudy shrnula, k adaptaci Hollywoodu. Který jí podle všeho četl. Otázkou je, zda i zfilmoval.
Žalobu v lednu roku 2012 sice stáhla, ale jen proto, aby připravila ještě masivnější obvinění, v němž od studií požadovala rovnou miliardu dolarů! Soudce ale nakonec neviděl mezi příběhem Blakely a filmovou Deloris dostatek pojítek a žalobu zamítl. Takže z pohledu zákona studio příběh Sestry v akci neukradlo. Ale minimálně ta podoba jmen je hodně podivná!
opozdena-sestra-v-akci-1
Whoopi Goldberg