Chyby ve Star Wars, kterých jste si nevšimli: Nešikovní stormtroopeři a světelný meč na drátu

10 chyb ve Star Wars, kterých jste si nevšimli: Nešikovní stormtroopeři a světelný meč na drátu
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje | Lucasfilm Ltd.

Uniforma

V páté epizodě s podtitulem Impérium vrací úder se poprvé setkáváme s Landem Calrissianem, jenž zde zradí svého dlouholetého přítele Hana Sola. Samozřejmě, Lando se nakonec přidal na stranu dobra, ale ani to mu nepomohlo vyhnout se chybě. Ve scéně, kde Calrissian přeje Solovi hodně štěstí, je vidět, jak nášivka na uniformě mění strany. V jedné scéně je vidět na levé straně a následně zase na pravé. Tento chybný detail byl způsoben přehozením záběru, což je u filmů poměrně běžná praktika, která pomáhá filmařům vyřešit možné kompoziční problémy. Na druhou stranu, si však pozorný divák může všimnout jiného problému, a to bezdůvodně přeskakující nášivky.
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
85%

Světelný meč

Asi nejlepší věc, co kdy Hvězdné války světu přinesly, jsou světelné meče. Ohromně úžasná zbraň, která učarovala snad každého kluka, jenž kdy film viděl. Natáčení těchto scén ale nebylo zpočátku úplně snadné. Pro napájení mečů byl používán externí zdroj, jenž byl s mečem spojen pomocí kabelů. Filmařům se tento fakt dařilo dobře skrývat, tedy až na scénu v Nové naději, kde se Obi-Wan utkává s Darthem Vaderem. Pokud se pořádně zaměříte na Obi-Wanovi ruce, je možné zahlédnout bílý kabel, který postupně mizí v rukávu starého Jedie.

Jeans Guy

Chybám se nevyhnuly ani nové projekty z předaleké galaxie. Ať už se jedná o viditelné kulisy v seriálu o Boba Fettovi nebo o neznámého muže v pozadí ve druhé sérii Mandaloriana, vždy to mezi fanoušky vzbudí vlnu vzrušení. Někteří vyloženě podobné detaily vyhledávají a následně se tím chlubí na internetu, druzí zase nedokáží překousnout cokoliv, co by jim jen trochu mělo kazit dojem z filmu. Jedním z nedávných případů, který se stal na sociálních sítích hitem, byl právě neznámý muž v džínách v Mandalorianovi. Toho si nikdo ze střihačů nevšiml, a nakonec se dostal i do závěrečného střihu. Poté co ho fanoušci zpozorovali, začalo po internetu kolovat spoustu vtipných montáží, ale studio Disney všechny další posměšky brzy zarazilo. Neznámého muže, jemuž se zatím začalo přezdívat Jeans Guy, odstranilo a dnes už ho tak v seriálu neuvidíte. Jediná možnost je pustit si přiložené video, kam jsme vložili fotografii tajemného muže.
Chyby ve Star Wars, kterých jste si nevšimli

Stormtrooper

Asi tou nejznámější chybou je scéna, kde se stormtrooper nechtěně uhodí do hlavy. Situaci, kterou zná snad každý, kdo viděl Novou naději, jsme zkrátka nemohli vynechat. Jeden ze tří komparzistů v brnění, kteří procházejí dveřmi, si neuvědomil svou vlastní výšku a omylem se uhodil. Naštěstí měl ale helmu. Ačkoliv se i zde původně jednalo o chybu, tak se tato scénka Lucasovi líbila natolik, že ji nechal i v závěrečném střihu. A nejen to. Otec celé vesmírné ságy postprodukčně přidal ještě zvukové efekty, aby si každý divák mohl naplno vychutnat tento vtipný moment.
To byly 4 zajímavostí z celkových 10, jež jsme rozebrali v přiloženém videu. Pokud chcete zhlédnout další chyby, které tvůrcům Star Wars utekly, podívejte se na přiložené video.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi všech dob podle Kinoboxu.
Zdroj: Kinobox