Ruší se nové Star Wars? Film s Rey kvůli tvůrčím problémům a slovům režisérky možná neuvidíme

Ruší se nové Star Wars? Film s Rey kvůli tvůrčím problémům a slovům režisérky možná neuvidíme
Star Wars: Poslední z Jediů | Disney
Daisy Ridley osobně nemůže za to, jak to s novou trilogií dopadlo. Je zcela nepřípustné, s jak agresivními reakcemi se musela potýkat – vedly u ní dokonce ke zdravotním problémům. Přitom ona sama je z těch posledních, kdo může za to, jak to s Rey a spolu s ní s celou sérií dopadlo.
Daisy Ridley
Daisy Ridley

Herečka

Osmá epizoda publikum nekompromisně rozdělila a devátá, předně kvůli změně režiséra a scenáristy na poslední chvíli, dopadla jako šílený mišmaš, na jehož podměrečnosti se tentokrát skoro všichni shodli (byť ne vždy ze stejných důvodů). Jako nejlepší řešení by se tedy jevilo přečkat jednu dvě sezóny na lavičce a po vychladnutí emocí nabídnout nové postavy a nové příběhy. Kdo na celém tomhle širém světě chce další filmy s Rey?
Několik posledních měsíců se skutečně mluvilo o tom, že projekt je ve stádiu hibernace. Není zrušený, nicméně se na něm aktivně nepracuje. Odpovídalo by to i tezím ředitele Disneyho Boba Igera, že je třeba poněkud polevit v přehlušení prostoru stejnými značkami. Disney na tom není nejlépe (ne, nehrozí mu přímý krach, ale rozhodně není ani do zpěvu) a vedení jistě přemítá, co dál. Přesto pokaždé, když padla přímá otázka, zaznělo: Ale co vás nemá! Samozřejmě, že to vznikne!
Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Daisy Ridley ve Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) | Walt Disney Studios
Insiderský twitterový účet EmpireCity Box Office, jenž už v minulosti úspěšně leaknul doposud neznámé informace z filmového průmyslu, ale tvrdí, že projekt byl skutečně zrušen, byť o tom zatím nebylo mnoho lidí informováno. Včetně samotné Ridley, jež má stále žít v přesvědčení, že její šance v předaleké galaxii ještě přijde. Sama herečka ostatně nedávno pro web Collider uvedla, že na scénáři se stále aktivně pracuje a snad si konečně brzy celý přečte.
Nezávislá platforma World of Reel tuto zprávu zprostředkovává a pozitivně srovnává s vlastními zdroji. Bob Iger měl podle všeho soukromě přiznat, že „zabil“ hned několik projektů, jen zatím není jasné, o jakých mluvil. New Jedi Order se od prvního oznámení jevil být předním kandidátem.
Konec projektu měly zapříčinit dlouhodobé neshody mezi scenáristou Stevenem Knightem a Lucasfilmem. Autor měl podle zpráv World of Reel dostat od studia tolik poznámek a požadavků, že z nich nešlo udělat koherentní příběh. Nepomohly prý ani roky staré a z kontextu vytržené citáty režisérky Obaid-Chinoy, jež kdysi svůj dokument o násilí na ženách uváděla s tím, že chce, aby bylo mužům při jeho sledování nepříjemně. Disney se bojí, že existence těchto vyjádření a jejich dezinterpretace by pohltily sociální média, jako už se to jednou stalo, a bylo by nemožné Star Wars film úspěšně prodat publiku.
Připomínáme: Jedná se o neoficiální insiderské leaky a spekulace. S informacemi tedy nakládejte jen na vlastní nebezpečí. Zrušení tohohle filmu ze všech dobrých i špatných důvodů ale rozhodně dává smysl.
zdroj: The World of Reel, The Hollywood Reporter, Collider
Star Wars portfolio najdete na Disney+. Na žebříček jejich nejlepších seriálů podle databáze Kinoboxu se můžete podívat zde.