Rozjely se kamery Avatara 4. Herec sdílí první fotku ze svého návratu na Pandoru

Rozjely se kamery Avatara 4. Herec sdílí první fotku ze svého návratu na Pandoru
Avatar: The Way of Water | Disney
Třetí Avatar už je dávno dotočený. V tuto chvíli na něm pilně pracují trikoví umělci, zatímco jejich výpočetní technika jistě spotřebovává tolik energie, že by to uživilo nějakou menší zemi. V době, kdy právě na digitálních efektech studia nejvíc šetří, se Cameron tím víc stará, aby jeho film nabídl úplné maximum, i proto trvá postprodukce přes dva roky.
Stephen Lang
Stephen Lang

Herec

Zároveň ale nastal čas, aby se opět rozjely virtuální kamery, herectvo navléklo motion capture obleky a vrátilo se na Pandoru. Týká se to i Stephena Langa, jenž ztvárňuje záporáka Quaritche a právě zveřejnil první selfie v obleku pokrytém senzory. Jeho přítomnost na place čtyřky je sama o sobě menším spoilerem – značí, že náš padouch přežije třetí díl.
Avatar 4
Avatar 4 - Stephel Lang | 20th Century Fox
Vzhledem k tomu, že jeho návrat ve druhém dílu nezastavila ani smrt na konci jedničky, však není překvapivé, že si je Cameron touto postavou velmi jistý a nehodlá se jí vzdát. Langův oblek, mimochodem mnohem decentnější, než motion capture obleky bývaly, je dokonce doplněný slušivou nášivkou s lebkami. Asi aby bylo jasné, že Quaritchova nevyhnutelná cesta za prozřením, kterou naznačil konec dvojky, bude ještě trnitá
Jde také o ujištění, že dějová kontinuita mezi trojkou a čtyřkou bude větší, než jsme možná čekali. Třetí díl by měl jednak rozšířit svět Pandory a jednak uzavřít příběh Jakea (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldaña). Měl by po něm následovat časový skok a dál bychom měli sledovat příběhy jejich potomků, kteří v některé fázi vyprávění možná dokonce opustí měsíc Pandora a podívají se na poničenou planetu Zemi. Tak alespoň zněly spekulace a uniklé střípky. Je ale možné, že Cameron změnil názor a udrží vyprávění blíž již známých postav. Nebo se Quaritch na začátku čtyřky vrátí, jen aby se s námi tentokrát napevno rozloučil?
Třetí Avatar už nenese semeno. Plánovaný vysmívaný titul se změní, ujišťuje producent
Filmy10. 12. 2023
Třetí Avatar už nenese semeno. Plánovaný vysmívaný titul se změní, ujišťuje producent
Při čekání na odpovědi raději nezadržujte dech. Nejprve se musíme dočkat trojky, která se dostaví až v prosinci 2025. Pak nás čekají ještě čtyři další roky před čtyřkou, jež by měla vstoupit do kinosálů v roce 2029. Jak ale známe Camerona, dodržení harmonogramu je jedna z jeho nejslabších stránek. Stephenu Langovi bude mimochodem během premiéry čtyřky 76 let, takže je dobře, že tou dobou bude jistě dávno natočená i pětka.
Zatím se podívejte na seznam nejočekávanějších filmů tohoto roku podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Collider, Instagram