Moderní Protivný sprostý holky lákají novým trailerem. Muzikálová verze teen klasiky vzbuzuje rozpaky

Moderní Protivný sprostý holky lákají novým trailerem. Muzikálová verze teen klasiky vzbuzuje rozpaky
Mean Girls | Paramount Pictures
Protivný sprostý holky se před 20 lety staly až nečekaným hitem, který se díky svižné režii Marka Waterse a žánrově hravému scénáři stal poctivou kultovkou, na níž vyrostla minimálně jedna generace a dodnes je vděčnou továrnou na internetové memy či vtipná videa. Lindsay Lohan sice rychle získanou slávu dokázala promrhat, ve snímku se ovšem Hollywoodu naplno představily také Rachel McAdams, Amanda Seyfried či scenáristka a herečka Tina Fey. Právě ta se vrací i do blížícího se remaku Mean Girls, na který se ovšem stále mnoho příznivců originálu kouká přes prsty. A finální trailer na tom nejspíš mnoho nezmění.
Protivný sprostý holky: finální trailer | Paramount Pictures
I když je ukázka sestříhána svižným moderním stylem, který poměrně úspěšně cílí na současnou moderní generaci žijící sociálními sítěmi, pocit zbytečné předělávky se úplně nevytratil. Z komerčního hlediska dává návrat značky samozřejmě smysl, obzvláště když bude vycházet i z úspěšné muzikálové adaptace na Broadwayi a pod chytlavými písněmi jsou podepsáni totožní tvůrci, Jeff Richmond a Nell Benjamin. Právě hudební a taneční část by měla přinést remaku onen svěží vítr a podle Tiny Fey i nejedno překvapení.
Protivný sprostý holky
Protivný sprostý holky
59%
Jenže ukázka i přesto o kvalitách snímku moc nepřesvědčuje. Střípky z muzikálových scén příliš nelákají, nové herecké obsazení v čele s Angourie Rice a Reneé Rapp zatím nepůsobí tak sympaticky a výrazně jako původní představitelky a jakmile začnou postavy mluvit, připomíná materiál spíše seriál z Disney Channelu či Muzikálu ze střední. A navíc zkrátka dostaneme podruhé to samé. Na druhou stranu tato strategie asi stejně zabere. I když „pamětníci“ často brblají, podle prvních odhadů se očekává, že na mladou cílovku by mohla tato verze zafungovat a v USA se očekávají solidní tržby.