Protivný sprostý holky jako muzikál. Vrátí se však jen jedna členka původního týmu

Protivný sprostý holky jako muzikál. Vrátí se však jen jedna členka původního týmu
Mean Girls | Paramount Pictures
Je tudíž s podivem, že nevzniklo plnohodnotné pokračování a fanoušci se roku 2011 dočkali jen laciného sequelu bez původního tvůrčího týmu vytvořeného pouze pro televizní obrazovky. Obzvlášť Lindsay Lohan, pro niž se jednalo zřejmě o nejlepší roli kariéry, se zasazovala o další film, ze všech snah však dosud sešlo. Pravověrné příznivce původního obsazení ve složení Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried a Lacey Chabert však možná nepotěší ani remake, který se v amerických kinech objeví v polovině ledna.
Protivný sprostý holky: trailer | Paramount Pictures
Pod ním je scenáristicky podepsaná Tina Fey, jež si stejně jako v původním snímku zahraje i jednu z vedlejších rolí. Tím by mělo dojít k navázání na populární dílo, zbytek osazenstva před kamerou i za ní však bude zcela odlišný. Režie se ujali debutanti Arturo Perez jr. a Samantha Jayne, hlavní role ztvární Angourie Rice, Auliʻi Cravalho, Reneé Rapp a Jaquel Spivey – tedy žádná hvězdná jména.
Remake však přesto dává smysl. Podstatnou úlohu v něm totiž budou mít písně, žánrově se z teenagerské komedie přesune spíše do ranku muzikálové komedie. Protivný sprostý holky se totiž dočkaly i velmi úspěšné muzikálové adaptace na Broadwayi a právě její tvůrci Jeff Richmond a Nell Benjamin stojí i za písněmi pro filmovou novinku, jež bude vycházet spíše z této verze než z původního snímku z roku 2004.
Protivný sprostý holky
Protivný sprostý holky
59%
Podle ukázky se můžeme těšit na poněkud peprnější Muzikál ze střední a bude rozhodně zajímavé sledovat, kam se Tina Fey se svým bezmála dvě dekády starým hitem posunula. Zatím se můžete podívat na náš žebříček nejlepších filmových muzikálů a přemítat, zda s ním chystaná novinka, původně plánovaná pouze pro streamovací službu Paramount+, nějak zahýbe.