Měl si Kurt Cobain zahrát v Pulp Fiction? Jeho přítelkyně Courtney Love má už roky jasno

Měl si Kurt Cobain zahrát v Pulp Fiction? Jeho přítelkyně Courtney Love má už roky jasno
Pulp Fiction: Historky z podsvětí | Miramax
Už řadu let totiž zpěvačka a herečka Courtney Love šíří fámu (drb, pikantnost či jakkoli tomu chcete říkat), že Tarantino nabídl jí a jejímu příteli Kurtu Cobainovi na počátku 90. let role v ansámblu Pulp Fiction. Prý se mělo jednat o úlohy drogového dealera Lance a jeho piercingy prošpikované přítelkyně Jody, které ve filmu nakonec hráli Eric Stoltz a Rosanna Arquette. Nejde tedy o hlavní role, přesto se Lance i Jody vyskytují v jedné z nejpamátnějších scén filmu, v níž Vincent (John Travolta) bodá injekci s adrenalinem zdrogované Mie (Uma Thurman).
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
Pulp Fiction: Historky z podsvětí | Miramax
Tvrzení Love se neopírá o žádná fakta, ani sám Tarantino o tom nikdy nemluvil. Poněkud tajemně působí poděkování Tarantinovi na přebalu posledního alba Nirvany In Utero. To vyšlo 21. září 1993, pouhý den poté, co začalo natáčení slavného snímku. Tím však „důkazy“ končí. Love s tímto tvrzením přišla už v roce 2006 pro web Hollywood.com, o pět let později jej zopakovala v rozhovoru pro magazín GQ.
Tarantino však naopak v roce 2016 v rozhovoru pro australské radio ABC řekl, že se s Cobainem nikdy nesetkal a že poděkování na přebalu alba si vysloužil pouze díky tomu, že seattleské grungeové kapely jako Nirvana či Pearl Jam měly v oblibě jeho prvotinu Gauneři (1992). V posledních letech navíc internetem kolovaly Tarantinovy poznámky ohledně možného castingu Pulp Fiction a jména Cobaina a Love se nevyskytují ani u rolí Lance a Jody, ani u žádných jiných.
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
89%
Jak humorně poznamenává souhrnný článek na webu Collider, nejblíže k Tarantinovi se Love dostala zřejmě ve chvíli, kdy se na oscarovém večírku pokusila napadnout jednoho reportéra soškou Oscara, kterou Tarantino právě ten večer vyhrál za scénář k Pulp Fiction. Historka o možné účasti milovaného hudebníka v milovaném filmu však může dál provokovat fanouškovskou fantazii.
Slavný snímek Pulp Fiction si můžete pustit na Netflixu, naleznete jej také proklatě vysoko v našem žebříčku nejlepších filmů všech dob.
zdroje: Collider, Hollywood.com, GQ, ABC