Co se ukrývá v tajemné norské stodole? Letošní vánoční svátky budou Šťastné a krvavé

Co se ukrývá v tajemné norské stodole? Letošní vánoční svátky budou Šťastné a krvavé
Šťastné a krvavé | Bioscop
Příběh děsivé taškařice sleduje americkou rodinu, která zdědí odlehlé stavení uprostřed norských hor. Žánru znalým divákům a divačkám by samozřejmě okamžitě přišlo divné, proč se do velkého domu nikdo nechce nastěhovat, nicnetušící rodinka zde však hodlá strávit vánoční svátky. A její přístup se rozhodně nelíbí bytosti zvané stodolní skřítek, která začne návštěvníky nevybíravě terorizovat.
Šťastné a krvavé: trailer | Bioscop
Režisér Magnus Martens na sebe zatím nejvýrazněji upozornil nepříliš zdařilým akčňákem SAS: Zrození Černé labutě (2021), na kontě však má i povedenější žánrové mixy Jackpot (2011) a Utopie – Nejvíc lidí žije v Číně (2002). Z nabízejícího se srovnání s Tommym Wirkolou, režisérem a scenáristou nejen Šílené noci, ale i Cesty za smířením (2021) či Jeníčka a Mařenky: Lovců čarodějnic (2013), tedy rozhodně nevychází lépe a budeme netrpělivě sledovat, zda se svou vánoční drsňárnou dokáže skutečně zaujmout.
Pomáhat mu budou Martin Starr a Amrita Acharia v úlohách amerického manželského páru, Zoe Winther-Hansen jako jejich dcera či Townes Bunner v roli syna Lucase, který se dozví o existenci tří důležitých pravidel, jejichž porušení vede k rozlícení stodolního skřítka. Není třeba dodávat, že rodina všechny vzápětí překročí, a tak na sebe bezuzdné násilí od zdánlivě roztomilých bytostí nenechá dlouho čekat.
Šťastné a krvavé
Šťastné a krvavé
56%
Snímek se v tuzemských kinech objeví 7. prosince. Do té doby se můžete podívat na náš žebříček nejlepších hororů a přemítat, zda se snímek do tohoto výběru dostane.