Jak to vypadá v hlavě teenagerky? Nejemotivnější film Pixaru představuje pokračování

Jak to vypadá v hlavě teenagerky? Nejemotivnější film Pixaru představuje pokračování
V hlavě 2 | Pixar/Disney
V hlavě mělo jeden z nejoriginálnějších pixarovských nápadů, mezi něž se přitom řadí fantastické světy Coco, Toy Story nebo Hledá se Nemo. Hlavní emocí byla přirozeně Radost (v originálním dabingu Amy Poehler), která kvůli pasece nadělané Smutkem (Phyllis Smith) vyrazila do ostatních částí dívčina mozku. Seznámila se s jejím imaginárním kamarádem, jenž obstaral snad nejemotivnější scénu v dějinách Pixaru, a přihlížela tvorbě snů v procesu připomínajícím výrobu normálních hollywoodských filmů.
V hlavě 2
V hlavě 2
AI
73%
Snímek slavil triumfální úspěch, v kinech vydělal 858 milionů dolarů a odnesl si Oscara za nejlepší animovaný film roku. Pokračování snad nebude působit nuceně, jelikož v lidské hlavě se v průběhu let odehrávají podivuhodné proměny. Krátký úvodní teaser vyjevuje renovaci řídicího centra partou dělníků, která se trochu podobá žlutým Mimoňům. Pětici titulních hrdinů překvapí nová emoce Úzkost, která navíc okamžitě přizná, že nedorazila sama.
V hlavě 2: teaser trailer, český dabing | Falcon
S trailerem byl zveřejněný také první plakát, na němž se pod nohama původní pětky ukrývají minimálně čtyři další postavy. Vedle Úzkosti, která by měla zastupovat jakousi komplexnější a dospělejší evoluci strachu, se podle všeho dočkáme také Závisti, Ponížení a Znudění, s nimiž bude mít Radost plné ruce práce.
Na postu režiséra se vrátil legendární Pete Docter (Vzhůru do oblak) a hned z ukázky je patrné, že v této poloze bude Pixar jako doma. Vtipně působí už samotná renovace nově pubertálního střediska, která se rovná spíš demolici. A byť první díl nahlédl rovněž do hlav rodičů, v nichž se vyskytovalo rovněž jen pět hlavních emocí, představení nových pocitů otevírá netušené možnosti. Může jich být mnohem víc, což hlásá minimálně poslední titulek videa, který se proměňuje až v nápis „the feel everything movie of 2024“. Nikoli tedy feel good, jak od Pixaru očekáváme.
Pocitově tak snímek naváže třeba na dospělejší Duše, jež před třemi lety režíroval rovněž Docter. V hlavě 2 bude mít v kinech premiéru 13. června 2024. A bezpochyby půjde o hit, který by měl překonat i ospalejší, byť nakonec velmi konstantní nástup loňské pixarovky Mezi živly.
Inspirujte se žebříčkem nejlépe hodnocených animovaných filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.