Trailerové novinky 2#

TV teaser: Jánošík

Z tohohle projektu bolela slovenské filmaře hlava déle jak půl dekády. Z původně plánovaného nej-velkofilmu, který kdy „naši bratia“ dali dohromady, se stala noční můra investorů, v jejíž ukončení přestali věřit i ti největší optimisté. A znáte to – když se přestanete snažit, usměje se na vás štěstěna. Jánošík je tak konečně hotový a brzy vrazí do kin. A padly na něj opravdu nemalé peníze. Výsledek? Minule u traileru na snímek Protektor jsme potěšeně psali, že jsou na něm peníze vidět. U Jánošíka to bohužel neplatí. Pořád to připomíná „jen“ výpravnější televizní inscenaci. Chlapci z televize JOJ naštěstí zvládají trailerové řemeslo na výbornou a jejich kratičký dráždič tak vypadá dostatečně chutně, abyste se začali o celek zajímat. Minimálně se zdá, že se v Jánošíkovi bude dít i něco akčnějšího. A to je jak u nás, tak u sousedů, stále pole víceméně nezorané.
Hodnocení traileru: 60%
Více informací o filmu naleznete na kartě filmu.

Trailer: Klíček

Tak silné téma už tu dlouho nebylo. Ano, nedávný Normal slušně cuchal historické nervy a i příběh heparinového vraha v Hodině nevíš bude podobně neobvyklou filmovou exkurzí. Klíček je ale zajímavější. Zatímco výše zmíněné filmy vypráví o vrazích jednajících na vlastní pěst, v případě Klíčku se podíváme do temné historie mučení politických vězňů, s kterými si pohrával Alois Grebeníček. Jeho syn Miroslav křičí, že to bude na žalobu a má důvod se obávat promítání. Filmaři si evidentně neberou servítky. Pár scén sice naznačuje, že tohle měl být původně televizní počin (čemuž odpovídá i střízlivá stopáž), ale atraktivní téma, šikovný střih alá trailery na sérii Saw a charisma Jana Přeučila dávají tušit, že by nemuselo jít o úplnou ztrátu času. P.S. To je skutečně tak těžké udělat nějaké profesionálnější titulky, které nebudou vypadat jak pětiminutová práce opilého grafika?
Hodnocení traileru: 60%
Více informací o filmu naleznete na kartě filmu.

Trailer: Lištičky

Přiznám se, že Lištičky jsou přesně ten typ filmu, u kterého mě spolehlivě uspí již samotný popis děje. Příliš dlouhé, příliš jmen, příliš rádoby dramatických situací a výsledná rovnice? – Dvě sestry mají trochu narušený vztah, jedna se chce vdát, druhá už se vdává a je tam jakási temná minulost, která to všechno hodlá komplikovat. Drama! Prostě jasná artovka, která má ambice drtit své diváky postavami a originalitu vnímá spíše jako vedlejší produkt. Nic proti podobným filmům, přesto si pokládám otázku – zajímá to ještě někoho? Podobných titulů o odmítání a hledání se vzniklo už tolik, že by to vydalo na druhou Bibli. A z 90% by to bylo podobně nezáživné čtení, jako blahořečený originál. Trailer na Lištičky mou domněnku potvrzuje. Utahaný, bez gradace, strojený, dějově plochý a naprosto ničím nevybočující z řady. Prostě jen další kus masa na výrobním pásu. Někdo si možná smlsne, ale mě takhle ochutnávka na celé menu rozhodně nenavnadila. P.S. Titulky úplně stejně „povedené“, jako v případě Klíčku.
Hodnocení traileru: 30%
Více informací o filmu naleznete na kartě filmu.
Související články:
Trailerové novinky
Téma: Filmový trailer (VIDEO)
Normal - Restart českého traileru