Klíček

25%
Klíček
Plakát traileru

„Tak kde, u mě ani u tebe doma to nejde, tak kde?“ zlobí se lehce namachrovaný Jakub na svou přítelkyni. Ještě neví, že dnes opuštěné vězení v centru Uherského Hradiště, do kterého vlezou, aby si trochu užili, není tak úplně prázdné.

„Co sakra chcete vědět?!“ řve Jakub při výslechu na policii o několik hodin později. Právě prodělal cestu časem, když se z ospalé prázdninové nudy léta roku 2009 přesunul do brutální atmosféry komunistického žaláře 50. let minulého století. Jemu se cestu do civilizované současnosti nalézt podařilo, jenže jeho dívka tam zůstala. Ve zdech vězení, v epicentru krutých výslechů doprovázených bitím a mučením. Dokáže ji zachránit, nebo se neplánovaně přidá k obětem zvůle komunistického režimu?




Fingon
16 886 bodů
6
(24.02.2022, Uherské Hradiště). Děkuji spolku Memoria, řediteli kina a v neposlední řadě i samotnému producentovi filmu, že se hvězdy uskupily obzvláště šťastným způsobem a v kině Hvězda se hrál tento jinak nedostupný filmový projekt. A stálo to za to, především kvůli hereckým výkonům Přeučila, který byl démonický, a Lichého, který byl slizký až běda. Zindulka hraje civilně. Scény z padesátých let o míle překonávají scény z tehdejší současnosti, co trhá oči, jsou ty blesky a ústřední pár - IMHO Šulaj byl na svou roli až příliš starý. Pro případné zájemce - jednu kopii filmu má NFA, druhá (která se promítala) byla věnována Slováckému muzeu.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Režisér ani někteří herci sice neodcházejí středem, ale sílu ten jednoduchý nápad má. Viděl jsem to dvakrát a pořád nechápu ty odpady. Mnohem horší americké filmy mají mnohem lepší hodnocení. Nechápu.

Dodatečné informace

Původní název:
Klíček (více)
  • Česká republika Klíček
Premiéra v ČR:
13. 8. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění