Zabiják Davida Finchera se představuje v traileru, který zvyšuje tepovou frekvenci

Zabiják Davida Finchera se představuje v traileru, který zvyšuje tepovou frekvenci
Zabiják | Netflix
Zabiják
Zabiják
72%
Z tradiční práce se stane boj s vlastním svědomím, který proti Christianovi postaví jeho zaměstnavatele. Tolik ve zkratce k novince Davida Finchera, jíž se vrací do žánru thrilleru.
Zabiják: teaser trailer | Netflix
Zabiják je adaptací francouzského komiksu The Killer, scénář napsal Andrew Kevin Walker, s nímž Fincher dělal legendární snímek Sedm (1995). Čeká se proto silný výsledek. Trailer prezentuje fincherovsky vybroušený vizuál a intenzivní střihovou skladbu, která i na ploše devadesáti vteřin napíná až k prasknutí (něco takového jsme u Finchera zažili už u upoutávek na film Muži, kteří nenávidí ženy).
Jak bývá u Finchera v posledních letech zvykem, Zabiják míří exkluzivně na Netflix. Jde o poměrně zajímavé tvůrčí rozhodnutí, neboť Fincher, podobně jako Christopher Nolan, točí filmy, které si o velké plátno přímo říkají. Je možná škoda, že se tento slavný filmař rozhodl nadobro zůstat na streamovací platformě (jakkoli nám samozřejmě přímo nevadí, že si ho v den premiéry pohodlně pustíme doma).
Ve filmu dále hrají Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard, Monique Ganderton, Kerry O'Malley, Sala Baker, Monika Gossmann nebo Kellan Rhude. Na Netflix Zabiják dorazí již 10. listopadu.
Podívejte se na žebříček nejlepších thrillerů Netflixu podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.