Charlize Theron už nechce kvůli rolím nabírat kila. Dokonalá žena přiznala, že ji dohání věk

Charlize Theron už nechce kvůli rolím nabírat kila. Dokonalá žena přiznala, že ji dohání věk
Charlize Theron | Newmarket Film Group
Theron nikdy neměla problém přizpůsobit se potřebám role a vždy chápala, že její vzhled supermodelky zkrátka nepasuje ke každému partu. Proto si pomohla umělými zuby i pihami a kily navíc ve Zrůdě. Záměrně ošuntělá byla i ve Znovu a jinak Jasona Reitmana, kde hrála ženu zápolící s krizí středního věku. Pro stejného režiséra dramaticky přibrala v dramatu Tully o poporodní depresi, kde nastřádala mezi 20 a 25 kily k dobru.
Charlize Theron
Charlize Theron

Herečka, Producentka

V rozhovoru pro magazín Allure se Theron přiznala, že právě zkušenost po Tully z roku 2018 pro ni byla studenou sprchou. „Když mi v roce 2003 bylo 27 a dělala jsem Zrůdu, shodila jsem pak 15 kilo prakticky přes noc. Zdálo se, jako by stačilo třikrát vynechat oběd, a byla jsem zpátky na své váze,“ vzpomíná herečka. „Rok po Tully jsem pořád nebyla na svém normálu. Volala jsem doktorovi a říkám mu: ‚Asi umírám, nemůžu zhubnout.‘ Odpověděl: ‚Uklidni se, je ti přes 40, tvůj metabolismus není, co byl dřív.‘ To vážně nechcete slyšet,“ povzdechla si Theron.
Tully
Tully | Bron Studios
Herečka, známá tím, že jako čtyřicátnice zvládá bez problému role akčních hrdinek ve filmech jako Šílený Max a Rychle a zběsile, si v tu chvíli uvědomila svou lidskost. Pro ostatní je v mnoha ohledech symbolem věčné hollywoodské vitality a nezranitelnosti – schopnost nabírat a především shazovat kila dle potřeby (věc tak komplikovaná pro normální smrtelníky) tento mýtus nadčlověka jen potvrzovala. Ale s tím je konec. „Už nikdy nepřijmu roli, kvůli které bych měla nabrat dvacet kilo, už bych se toho zkrátka nezbavila,“ zaříká se Theron.
Přesto nelituje, že si se svým tělesným tvarem hrála, protože věří, že to pomohlo veřejné diskuzi o správné body image. „Vůbec není samo sebou mít pár kilo navíc. Vždycky mi přišlo legrační, když jsem měla kvůli roli víc tuku a objevila jsem se na červeném koberci,“ svěřila se. Pro veřejnost to bylo téma večera.
Theron také vzpomínala na to, jak velkou výzvou bylo pro její dvorní stylistku Leslie Fremar nalézt šaty, jež by šly uzpůsobit tělu ženy v poporodní depresi. Situaci bylo většinou nutné řešit tak, že Theron měla šaty rozepnuté a zakrytá záda. Což jen dokazuje, jak nepřipravený je svět celebrit na realistická těla.
Theron si zkrátka uvědomila, že už nemůže utíkat času tak, jak by od ní Hollywood očekával. Možná se to zdá jako samozřejmost, ovšem slyšet tato slova od ženy, která se v posledních letech jevila jako mustr pro současný ideál ženské krásy a příkladně neviditelné stárnutí, je přesto důležité.