Waititi stále spekuluje o pátém Thorovi. Dostane zachránce i ničitel Marvelu druhou šanci?

Waititi stále spekuluje o pátém Thorovi. Dostane zachránce i ničitel Marvelu druhou šanci?
Thor: Ragnarok | Marvel Studios
Zatím se nicméně zdá, že samotný Waititi věří tomu (nebo v to aspoň doufá), že bude mít stále na starost alespoň pátého Thora. Jeho přesná podoba je stále záhadou, dokonce se spekulovalo o Hemsworthově odchodu. Zatím se oficiálního oznámení nedočkal ani samotný film, natož aby někdo potvrdil Waititiho režii. Podle Taikových vyjádření z chystané doprovodné knihy k poslednímu Thorovi, jež zprostředkovává server Screenrant, však Novozélanďan přinejmenším počítá s tím, že se vrátí stejná sestava.
Thor: Láska jako hrom
Thor: Láska jako hrom
56%
Ragnarok strhnul svěžím mixem humoru a komiksové akce s náznakem přesahu. Problém Lásky a hromu podle většiny reakcí spočíval v tom, že Waititi zašel moc daleko. Ztřeštěné pasáže se mísily s dramatickými zcela neorganicky a nepřesvědčivě, obzvlášť dějová linka o rakovině Thorovy partnerky Jane s tváří Natalie Portman působila velmi nepatřičně. Waititiho sebeparodický přístup, který měl Marvel zachránit, jako by nakonec otevřel dveře k jeho zničení.
popularni-reziser-ma-blizko-k-vlastnimu-star-wars-filmu
Taika Waititi | wired.com
Jak z toho Waititi hodlá vybruslit? Podle vyjádření v knize plné nákresů, plánů a rozhovorů by chtěl před Thora postavit největší výzvu, s níž se doposud setkal. Zatím byla jeho nejsilnější protivnicí jeho poloviční sestra, bohyně smrti Hela ztvárněná Cate Blanchet. Kromě větší fyzické síly ztělesňovala skrytou a násilnou kolonizační historii Asgardu. Thor nakonec Helu nepřemohl svaly, ale přelstil ji tím, že proti ní poštval jiného všemocného démona. A musel obětovat svůj domovský svět. Na konci Ragnaroku se Thor vydal s přeživšími budovat novou říši, tentokrát pomocí vlastního potu, nikoli krve a zlata porobených bytostí.
Taika Waititi
Taika Waititi

Režisér, Herec

Marvel si však po tomto příběhu plném potenciálu nevěděl s bohem hromu dál rady. Jak v Avengers, tak v Lásce a hromu ustrnul na velmi neuspokojivém bodu. Waititi nyní doufá, že nepřítel ještě silnější než Hela naváže tam, kde Ragnarok skončil. „S čím si Thor musí poradit nyní? Bude to něco, co posune doposud budovaný charakter zase o kus dál. Během sledování by pořád měla panovat zábava, nicméně musí vyvstat překážky, jež budou pro hrdinu představovat skutečnou výzvu a které budou vycházet z toho, s čím se doposud potýkal,“ upřesnil.
Waititi nemá pocit, že světy komiksového i mytologického Thora byly plně vyčerpány. Nejdůležitější je, že se jeho slova objevují ve zmíněné knize, která vyjde až v září. Kdyby studio chtělo Waititiho vyhodit, jak se spekuluje, mělo by dostatek času zbavit se všech oficiálních materiálů, v nichž mluví o pokračování. I když v celé publikaci podle Screenrantu nepadne žádný oficiální příslib, Waititiho veřejné spekulace promované samotným Marvelem otevírají dveře tomu, aby dostal druhou šanci.