Kdo ztvární válčícího surfaře na pokraji šílenství? Samozřejmě Nicolas Cage!

Kdo ztvární válčícího surfaře na pokraji šílenství? Samozřejmě Nicolas Cage!
Renfield | CinemArt
The Hollywood Reporter obdržel na festivalu v Cannes informaci, že Cage ztvární hlavní roli v chystaném filmu režiséra Lorcana Finnegana, jenž se zatím zapsal hlavně v Česku nepříliš známým sci-fi Vivárium. Nyní chce nabídnout psychologický thriller ze surfařského prostředí, což zní trochu legračně, trochu bizarně.
Nicolas Cage
Nicolas Cage

Herec, Producent

Populární excentrická herecká hvězda si právě zapsala do filmografie svůj první western The Old Way, který se bohužel nesetkal s příliš vřelým přijetím. Kiny také nedávno prosvištěl o kus lépe přijatý Renfield, kde synovec slavného Francise Forda Coppoly ztvárnil pro změnu pána upírů Drákulu. Po vší té namáhavé práci je jen na místě vyrazit si odpočinout na pláž.
nicolas-cage-se-chce-stat-batmanovskym-padouchem-se-slabosti-pro-vajicka
Face/Off (1997) | Paramount Network
Doposud hlavně televizní scenárista Thomas Martin mu však nedopřeje velký oddech, The Surfer má být „příběhem muže, který se vrací do svého rodného města v Austrálii poté, co žil mnoho let ve Spojených státech. Zde ho před dospívajícím synem poníží gang surfařů, kteří zabrali pláž, na níž Cageův hrdina vyrůstal. Ten se však odmítá vzdát a rozhodne se o pláž svést válku, jejíž eskalace ho dovede na hranu příčetnosti“.
To zní jako dokonalá role pro Cage, jenž má „hranici příčetnosti“ vepsanou v rodném listě jako prostřední jméno. Publikum sledující filmy v původním znění pak jistě zpozorní při představě, že se Cage bude nejspíš muset pokoušet o australský přízvuk, což nás zavádí na nevyhnutelnou cestu k ikoničnosti. Není od věci vzpomenout si i na kultovní béčko Surfoví náckové musí zemřít z 80. let.
Natáčet se má začít přímo v Austrálii a v tuto chvíli probíhají v Cannes distribuční námluvy. Samozřejmě zatím není možné určit, kdy bude film hotový a uvedený, natož jestli se dostane i do našich kin. Sezóna 2024 je nejbližší možný termín.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?