Nejstylovější hlodavci Chip a Dale jsou po třiceti letech zpět! První upoutávka si dělá legraci ze současné animace i z nejhoršího filmu dekády

Nejstylovější hlodavci Chip a Dale jsou po třiceti letech zpět! První upoutávka si dělá legraci ze současné animace i z nejhoršího filmu dekády
Chip 'n' Dale: Rescue Rangers | Walt Disney Studios
Animovaný seriál Rychlá rota, u nás známý též jako Chip a Dale, vznikal v letech 1989 a 1990 a především mezi dětmi si našel fanoušky a fanynky po celém světě. Dvacetiminutové příběhy hrdinných hlodavců Chipa, Dalea, Montyho a Gadgetky, jimž v řešení tajuplných záhad a nebezpečí pomáhá ještě moucha Zip, nabízely směsici příjemného humoru, akce i dobrodružství. A podobně jako Tom a Jerry či Šmoulové také tito animovaní parťáci se dočkají celovečerního filmu v moderním vizuálním balení.
Chip 'n' Dale: Rescue Rangers dorazí už 20. května na streamovací platformu Disney+. Režii obstará Akiva Schaffer, jenž natočil třeba ztřeštěné komedie Sousedská hlídka a Pirát silnic. A z první zveřejněné upoutávky je patrné, že Schaffer svůj specifický smysl pro humor neztratí ani v případě této látky, k níž budou s nadějemi vzhlížet nejen dnešní děti, ale i jejich rodiče. Zatím přitom není vyloučeno, že obě skupiny budou pořádně překvapené.
Rychlá rota
Snímek se totiž v traileru okamžitě naladí na nebývalý sebereflexní tón a Chipa s Dalem představuje jako bývalé hvězdy seriálu Rychlá rota, kteří po třiceti letech marně vyhlíží dávnou popularitu. Chip (John Mulaney) pracuje jako pojišťovací agent a Dale (Andy Samberg) se snaží zůstat in i tím, že podstoupí „plastickou operaci“. Ta se projeví jednoduše tak, že namísto klasické 2D animace, jež jeho kolegovi zůstala, přechází na animaci 3D. A jak sám tvrdí, absolvoval „CGI surgery“.
Od této chvíle je upoutávka zahlcena oběma typy kreslených hrdinů v reálném lidském světě, hemží se to v ní pohybem, neopomínají se odkazy na slavné filmy ve stylu Indiana Jonese a hostují zde povědomé postavičky. Vidíme například králíka Rogera z filmu Roberta Zemeckise, ale také záměrně nepovedené animované výstřelky, z nichž vyniká hlavně připomenutí tři roky starého muzikálu Cats, mnohými považovaného za nejhorší mainstreamový snímek minulé dekády.
A zatímco Tom a Jerry dopadli při svém návratu katastrofálně, Chip a Dale prozatím díky této hravosti a neotřelosti vyčarují na tváři upřímné úsměvy. Když už oživovat dětské hrdiny minulé generace, proč ne v takto odvážné a odlišné formě.