Co můžeme očekávat od gigantického střetu dvou ikonických monster?

Co můžeme očekávat od gigantického střetu dvou ikonických monster?
Godzilla vs Kong | Nation Editions
Tak především, navzdory všem známým úskalím a problémům, které s sebou tento rok zatím přináší, tuzemská premiéra blockbusteru Godzilla vs Kong stále počítá s relativně brzkým datem, konkrétně 19. listopadu 2020. Podle režiséra Adama Wingarda už před nějakým časem také proběhly úspěšné testovací projekci, ovšem fanoušci o filmu jinak nic moc neví a žádná oficiální upoutávka zveřejněna dosud nebyla.
Před pár dny pak bylo oznámeno, že reinkarnace klasické japonské fantasy z
Godzilla vs. Kong
Godzilla vs. Kong (2021) | Warner Bros.
roku 1962 obdrží rating PG-13, který apeluje na rodiče, aby účast dětí mladších 13 let při promítání snímku pro jeho občasné násilí či drsnou mluvu zvážili. Nejde tedy o žádný skok do hororových schémat - podobný rating ostatně mají například Avengers: Endgame a početný zástup dalších komiksových adaptací. Rvačka dvou slavných monster však potřebuje přilákat do kin celé rodiny a dost možná bude počítat každý dolar - varovnými signály jsou jednak nevalný finanční úspěch předchůdce Godzilla II Král monster, jednak bezesporu očekávané premiéry marvelovky Black Widow a bondovky Není čas zemřít, naplánované rovněž na letošní listopad.
Režisér Wingard, jenž předtím ke snímku podobně obřích proporcí ani zdánlivě nepřičichl, ale neskrývá své nadšení a udělení přísnějšího ratingu svádí na 'intenzivní sekvence násilí a destrukce a strohý jazyk'. Do tohoto monstrózního pekla by se pak měly navrátit některé tváře známé z prequelů v čele s Millie Bobby Brown, Kylem Chandlerem a Ziyi Zhang, které doplní například kráska Eiza Gonzáles, Rebeca Hall či Alexander Skarsgård. Nelze říci s jistotou, že film skutečně uvidíme už letos na podzim, ale i s ohledem na přání co nejrychlejšího všeobecného návratu do normálu nezbývá než doufat, že tomu tak bude.
Máte vůbec o laškování Godzilly a King Konga ještě zájem, nebo nad dalším digitálním bordelem předem lámete hůl?