Trailer: Rumcajs jako postrach českých lesů? Tvůrci představují ambiciózní hororovou komedii

Trailer: Rumcajs jako postrach českých lesů? Tvůrci představují ambiciózní hororovou komedii
Úsvit - promo foto | Kinobox
"Jste připraveni na příběh Jeníčka a Mařenky? Nemyslíme si..." Tak představují svůj kinematografický projekt Úsvit, který se z původně zamýšlené série změnil v plnohodnotný celovečerák, jeho autoři, bratři Jindřich a Miroslav Vrágovi. Jejich hororová komedie s akčními prvky se svérázným způsobem podívá na naše oblíbené i děsivé pohádkové bytosti. Dle anotace níže to bude béčkově ujetá postmoderna od lidí, kteří mají rádi Festival otrlého diváka nebo soutěž 48 Hour Film Project.
"Jeníček jako dítě přišel v roce 1995 o oko, jeho sestra byla zabita babou Jagou a on byl vycvičen k zabíjení ďábelských bytostí. Nyní, o 20 let později, se musí Jeníček probojovat ze zajetí společnosti Úsvit a zachránit svou sestru, o níž se domníval, že již není mezi živými."
Úsvit
Na české poměry půjde o netradiční horor s prvky komedie a akce říznutý soundtrackem, ve kterém nechybí překvapivě zvolené skladby (viz announcement teaser výše). Autoři vycházejí z klasických českých pohádkových a mýtických bytostí, ovšem v hororovém a moderním pojetí. Cílem bratrského dua, které stojí za scénářem a režií Úsvitu, je vnést do české kinematografie svěží vítr.
O novinkách kolem projektu vás budeme informovat.
Úsvit
Úsvit
Poznáváte žhavé srpnové kinopremiéry?