TOP kina ČR: Velkolepý návrat draků zaplavil kina

TOP kina ČR: Velkolepý návrat draků zaplavil kina
Jak vycvičit draka 3 | CinemArt
5. LEGO® PŘÍBĚH 2 (země vzniku: USA)
LEGO® příběh 2
Začínáme na páté příčce, kde skončil druhý LEGO příběh. Akční komedie pro děti a rodiče se promítala v 58 kinech, přišlo na ni 14.666 diváků a tržby činily 2 miliony 185 tisíc korun. Od tuzemské premiéry uplynuly tři víkendy, prozatím má film na kontě přes 128 tisíc diváků a 18,8 milionů korun. Celosvětové tržby se drží na 136 milionech dolarů, což není pro producenty a distributory vůbec dobrá zpráva.

4. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
Čtvrté místo, od včerejška 4 Oscaři na kontě a aktuální víkendová návštěvnost 16.373 platících pro Bohemian Rhapsody. Diváci v pokladnách za životopisné hudební draha Freddieho Mercuryho a spol. nechali 2 miliony 370 tisíc korun. Celkově si z tuzemských kin snímek odnáší návštěvnost 1 milion 544 tisíc diváků a tržby v rozsahu 239 (!!!) milionů korun. Celosvětově to dělá 860 milionů dolarů.

3. ALITA: BOJOVÝ ANDĚL (USA)
Alita: Bojový Anděl
Akční sci-fi podle populární mangy na třetí příčce. Alita: Bojový Anděl měla k dispozici 72 kin, do kterých přišlo 23.624 diváků. Tržby činily 4 miliony korun. Kritikou velmi dobře přijatá novinka lavíruje na hranici komerční propasti; snímek s rozpočtem 170 milionů dolarů si prozatím z celého světa odnáší 263 mega.

2. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Ženy v běhu poněkud nezvykle na horší než první příčce. Vztahová komedie se musela spokojit s pomyslným stříbrem za 96.666 diváků a 15 milionů 602 tisíc korun. Což jsou pořád na tuzemský snímek nebývale vysoká čísla. A kolik mají Ženy v běhu celkově? 722 tisíc platících diváků a 112 milionů korun v rámci tržeb!

1. JAK VYCVIČIT DRAKA 3 (USA)
Velký návrat zaznamenal mimořádný úspěch. Škyťák, Bezzubka a další z posledního filmu série Jak vycvičit draka ovládli bezkonkurenčně žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin. 149.605 diváků a 22 milionů 255 tisíc korun v rámci tržeb. Nejde o nejlepší letošní start (ten mají na svědomí Ženy v běhu), ale i tak jde o velmi zdařilý návrat. Jarní prázdniny, natěšené děti a silná značka tomu šly naproti. Celosvětově má Jak vycvičit draka 3 při rozpočtu 129 milionů dolarů na kontě téměř 275 mega. Pouhých pět dnů od premiéry.
Úhoři mají nabito
Úhoři mají nabito | če
Jak si vedla tuzemská novinka režiséra Vladimíra Michálka Úhoři mají nabito, která to nebývale schytala od tuzemské kritiky? Akční černá komedie o partě chlapů, co si hrají na útvar rychlého nasazení, se promítala ve 138 kinech, skončila šestá, přišlo na ni 9.796 diváků a tržby činily 1 milion 431 tisíc korun. Při všem tom marketingu a propagaci jednoznačně zklamání.
Až osmá odstartovala novinka s Liamem Neesonem, revenge-snímek s černohumornými prvky Mrazivá pomsta. Film se promítal v 80 kinech, přišlo na něj 7.544 diváků a tržby činily 1 milion 223 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.