TOP kina USA: Super Bowl víkend ve znamení trailerů a nudy

TOP kina USA: Super Bowl víkend ve znamení trailerů a nudy
Skleněný | Universal Pictures
Zmíněné trailery jsme si shrnuli v samostatném článku a můžeme na tržby. Ty jsou již léta během Super Bowlu mizivé. Pravda, sem tam někdo překvapí (v roce 2013 například otevřeli Mrtví a neklidní za 20 milionů), ale standardem je, že kina hrají o Super Bowl víkendu druhé housle. I proto studia již léta nic velkého v té době netasí. Byla by sama proti sobě.
Minimálně jedna novinka to ale vždycky zkusí. Jeden statečný, ochotný jít s kůží na trh. Letos jím byl akční thriller Miss Bala, který je remakem dost svérázného mexického příběhu o dívce, která místo slávy drogové podsvětí našla. Originál si vysloužil status malé kultovky pro svou tvrdost a nekompromisní přístup, v Hollywoodu samozřejmě na něco takového neměli koule a tak režisérka Catherine Hardwicke (Stmívání) natočila neškodný PG-13 výplach, který si vede v hodnocení tak mizerně, že i ta upíří romance měla lepší ohlasy. Film otevřela sice na třetím místě, ale za pouhých 6,7 milionů, což je při nasazení do více jak dvou tisíc kin jednoznačné zklamání.
Jedničkou víkendu se potřetí v řadě stal Skleněný, odvážné finále Shymalanovy komiksové trilogie. Stačilo na to 9,5 milionů, přičemž celosvětové tržby jsou v tuhle chvíli 199 mega. Na Rozpolceného (276), a Vyvoleného (249) je to pořád málo, vzhledem ke skromnému rozpočtu (20) ale i tak není proč remcat. Shy může být s výslednými čísly spokojený. Šel si za svou vizí dost nekompromisně a diváci mu to nedali sežrat.
Trvalkou se pak ukázali být (nepřekvapivě) američtí Nedotknutelní. Remake slavné francouzské komedie si u zámořských diváků vysloužil slušnou šeptandu, takže má již nastřádáno 81 milionů dolarů a šanci pokořit stovečku. Producenti přesto jásat nemohou. Ve zbytku světa to totiž žádná sláva nebude. Řada lidí na film nepůjde čistě proto, že milují originál a co si budeme povídat... je to film s Kevinem Hartem a ty mimo Státy, pokud zrovna nemá po boku Dwaynea Johnsona, téměř nikdy nic nevydělají.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
top-kina-usa-super-bowl-vikend-ve-znameni-traileru-a-nudy
Kevin Hart