Liška na babetě, Krobot mezi mrkvemi. Čeští herci jsou pro každou legraci

Liška na babetě, Krobot mezi mrkvemi. Čeští herci jsou pro každou legraci
TvMiniUni a zloděj otázek - Miroslav Krobot | Evolution Films
Barbora Poláková, Sebastian Pöthe
TvMiniUni: Zloděj otázek | Evolution Films
„Tenhle scénář je výjimečný svou hloubkou a poselstvím. Přiznávám se, že mě hned po prvním přečtení rozplakal,“ svěřila se herečka Bára Poláková. „A taky je to moje první role maminky v životě. Začínám si tak už pomalu připouštět, že jsem se svým věkem přehoupla od princezen k maminkám,“ dodala herečka, jejíhož syna hraje devítiletý Sebastian Pöthe a jeho tatínka Jiří Havelka.
Film TvMiniUni a zloděj otázek se posunul od seriálového pojetí drobných příběhů k jedné hlavní dětské postavě a jejímu okolí. „Film představí ´velký´ příběh hlavního hrdiny, kterým je kluk Pavlík, jemuž parta postaviček TvMiniUni všechno nejprve zkomplikuje, aby mu nakonec naopak vše pomohla vyřešit,“ dodává producent Pavel Berčík.
TvMiniUni: Zloděj otázek
TvMiniUni: Zloděj otázek | Evolution Films
Celý film vzniká ve zlínských filmových ateliérech. „Dá se říct, že kromě zvukové postprodukce vznikne celý film ve Zlíně. Natáčíme v nejstarším ateliéru na kudlovském kopci, tedy v tom původně baťovském, a ve Zlíně také proběhne obrazová a triková postprodukce a animace. Zázemí, které máme ve Zlíně pro natáčení, je přesně to, co potřebujeme. Navíc spolupráce s místními filmaři, studenty a zlínskou filmovou kanceláří je báječná,“ řekl Ondřej Zima, další z producentů filmu.
Jan Jirků, Sebastian Pöthe
TvMiniUni: Zloděj otázek | Evolution Films
Autor námětu, scénáře a režisér filmu Janek Jirků měl o projektu jasnou představu už od začátku. „Chtěl jsem, aby se před divákem na plátně pořád něco dělo, aby ho neustále překvapoval humor v dialozích, gagy našich postav a skryté vtipy animovaných prostředí. Moc se těším na dialogy loutkových postav s živými herci, které skýtají prostor pro nezvyklou komiku. Chceme diváka bavit každou vteřinu filmu a na konci mu dát povznášející pocit, že všechno dobře dopadlo a že ze všeho nejcennější je čas strávený s nejbližšími, který trávíme společně s našimi dětmi.“
Film TvMiniUni a zloděj otázek vzniká v produkční společnosti Evolution Films. Koproducenty je Česká televize a společnost Sleepwalker. Do kin vstoupí snímek v létě roku 2019 pod hlavičkou distribuční společnosti Bontonfilm.
TvMiniUni: Zloděj otázek
Pavel Liška (I), Sebastian Pöthe