TOP kina USA: Tak bohužel, Fantastická zvířata 2 jsou oficiálně nejhorším dílem "potterversa"

TOP kina USA: Tak bohužel, Fantastická zvířata 2 jsou oficiálně nejhorším dílem "potterversa"
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny | Warner Bros.
Fantastická zvířata: Grindelwaldovyzločiny mají silnou fanouškovskou základnu a i kdyby recenze mluvily o nejhorším filmu roku (což se nestalo, ale jde o nejhůře hodnocený díl série), stejně na něj vyrazí velké množství lidí. Propad je nicméně znát. Jednička otevírala za 75 milionů dolarů a už to bylo nejméně ze všech filmů z universa Harryho Pottera. Při správné propagaci si pokračování (minimálně v rámci úvodu) polepší. Fantastická zvířata 2 se ale za první tři dny promítaní musela spokojit jen s 62 miliony.
Recenze: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny - nejslabší příspěvek do potterovského universa?
Recenze15. 11. 2018
Recenze: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny - nejslabší příspěvek do potterovského universa?
A i fanoušci jsou ve známkách tentokrát podstatně kritičtější, než bývá u filmů z potterovského universa zvykem. Warneři přesto zatím nemusí být nervózní. Film je první a zahraniční diváci jsou velká základna. Film tak v zámoří odstartoval za nemalých 191 milionů. Celosvětově to tedy po víkendu dělá už čtvrtinu miliardy a to je samozřejmě více než slušný odpich. Uvidíme, jak příští víkend, ale je nepravděpodobné, že by došlo k extra velkému propadu.
Další novinkou v TOP10 se stalo komediální drama Instant Family, v němž Mark Wahlberg a Rose Byrne chtějí adoptovat dítě a nečekanou shodou okolností nakonec mají doma tři. Recenze jsou sice solidní, ale nejde o látku, která by lákala davy a ani trailery nebyly dvakrát motivující k návštěvě kina. Startovné za 14,7 milionů dolarů na čtvrtém místě proto nepřekvapí a vlastně nejde o úplně špatné číslo pro podobný druh filmu. Háček je v rozpočtu, který byl 48 milionů. Instant Family se tak nejspíš nezaplatí.
Nejhůře každopádně o víkendu dopadl krimi thriller Vdovy, jenž si to současně nejméně zasloužil. Snímek o skupině žen, které převezmou lupičské řemeslo po svých zemřelých mužích, provázela již před premiérou pověst senzace a nadšené recenze (91%) zvěsti potvrdily. Diváky to bohužel nechalo chladnými. Snímek otevřel na pátém místě za 12,3 milionů. Ohromná škoda, podobné filmy bychom si měli v kinech sakra hýčkat.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Colin Farrell, Viola Davis
Instant Family