První režijní "pokus" vyšel herci Danovi na jedničku. Vztahové drama má stoprocentní hodnocení!

První režijní "pokus" vyšel herci Danovi na jedničku. Vztahové drama má stoprocentní hodnocení!
Paul Dano ve filmu Až na krev | Miramax Films
Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal
Wildlife
Paul Dano, který proslul v celé řadě více či méně výbušných rolí (Až na krev, Zmizení, Švýcarák), si pro svůj první režijní počin vybral adaptaci románu Richarda Forda, kde je chlapec Joe mezi dvěma mlýnskými kameny manželské krize svých rodičů - matkou v domácnosti Jeanette a otcem Jerrym, zaměstnancem golfového hřiště.
"V té knize jsem poznal sám sebe a celou řadu dalších lidí. Vždy jsem chtěl točit a bylo mi jasné, že se to bude týkat tématu rodiny," nechal se pro The Guardian v roce 2016 slyšet Paul Dano. Jde prý o první vlaštovku z řady filmů, které chce k tématu dysfunkčních rodinných vztahů natočit.
Paul Dano si pro první režijní "pokus" vybral obtížné psychologické drama, iniciační příběh tří nenápadných hrdinů - matky, otce a syna. Filmový scénář psal Dano spolu s herečkou a přítelkyní Zoe Kazan (Pěkně blbě, Ruby Sparks). A dle prvních dostupných recenzí mu režírování nebývale sedlo. Na webu RottenTomatoes má totiž jeho snímek všech 38 recenzí kladné hodnocení! Průměrná známka činí 7.8 z 10.

Wildlife: Trailer

Wildlife
S Paulem Danem tedy musíme do budoucna počítat nejen jako s prvotřídním hercem, ale též coby velmi talentovaným a přemýšlivým režisérem, který se nebojí výzev a těžkých témat.
Snímek Wildlife měl světovou premiéru letos v lednu na festivalu Sundance. Následovalo Cannes a před pár dny Toronto. Snímek byl v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary tuzemskému publiku představen letos v červenci. Do klasické americké distribuce se prvně podívá 19. října letošního roku.
Carey Mulligan
Jake Gyllenhaal