Solo: Star Wars Story měl světovou premiéru v Los Angeles. Jaké jsou první reakce?

Solo: Star Wars Story měl světovou premiéru v Los Angeles. Jaké jsou první reakce?
Solo: Star Wars Story | če
Jak všichni víme, Solo: Star Wars Story (2018) provází problematická pověst. První trailer nechal značnou část fanoušků vcelku chladnými; nebyli úplně nadšení z obsazení, zápletky a obecně z tónu, v jakém se trailer nesl.
Sólovka Sola zdaleka nebudila takové očekávání jako před pár lety úspěšný spin-off Rogue One (2016). Vývoj se navíc neobešel bez určitých útrap během produkce – především to bylo přetáčení mnoha scén poté, co byli Chris Miller a Phil Lord nahrazeni na postu režisérů Ronem Howardem. Právě z těchto důvodů mnoho fanoušků spekulovalo o tom, zda by nebylo lepší datum vydání ještě odložit, což se nakonec nestalo. Ve čtvrtek 10. května měl film premiéru v kině El Captain v Los Angeles, my si budeme muset počkat až do 25. května. Už teď můžeme říci, zda se Solo lidem líbil.
A světě div se, reakce to jsou převážně pozitivní. Diváci se o filmu často vyjadřují jako "velmi příjemném překvapení". Snímek je údajně velice vtipný, zábavný a nadupaný parádní akcí, jako z nějaké marvelovky, zejména jsou chváleny blasterové přestřelky, které určití diváci označili jako jedny z nejlepších z celé série. Herecké výkony jsou také vcelku opěvovány, ovšem největšího chvalozpěvu se dočkal Donald Glover, který si zahrál šarmantního lumpa Landa Calrissiana, u něhož se fanoušci často shodli na tom, že byl ze zmiňovaných trailerů nejlepší částí. Filmu je však často vyčítáno, že nějakou dobu trvá než diváka pořádně nakopne a rozjede se. A jelikož máme postavu Hana Sola úzce spojenou s Harrisonem Fordem, může chvilku trvat i to, než si doopravdy zvykneme na jeho mladší verzi v podání Aldena Ehrenreicha.
Lze každopádně tvrdit, že si film na světové premiéře vedl více než dobře. Tak uvidíme, jak na tom bude, až se dostane mezi nás běžné smrtelníky.
Těšíte se?
Alden Ehrenreich
Donald Glover