Jeden z největších smolařů Hollywoodu konečně prolomil prokletí. Trailer na nového Dona Quijota je venku!

Jeden z největších smolařů Hollywoodu konečně prolomil prokletí. Trailer na nového Dona Quijota je venku!
The Man Who Killed Don Quixote / Adam Driver a Jonathan Pryce | trailer
Trailer k filmu The Man Who Killed Don Quixote (2018) je venku! V hlavní roli legendárního románového pábitele a snílka se představí Jonathan Pryce (Brazil, Věk nevinnosti, Zítřek nikdy neumírá). Mužem z 21. století, který se s Quijotem setkává, je Toby v podání Adama Drivera (Paterson, Mlčení, nové epizody Star Wars).

The Man Who Killed Don Quixote: Trailer

Muž, který zabil Dona Quijota
Z uvolněné upoutávky je patrné, že děj bude volně skákat v čase mezi 17. a 21. stoletím, původní větrné mlýny tak nahradí moderní elektrostroje, snílkovství ale zůstává hlavním tématem. Co na první pohled díky traileru překvapí? Minimální množství obrazové postprodukce, režisér si vystačil s romantickými kulisami, přírodou a fantaskními kostýmy.
Terry Gilliam, Jonathan Pryce
Muž, který zabil Dona Quijota | Distributor
Na opulentní Imaginarium (2009) tedy zapomeňte. Což je na jednu stranu dobře. 77 letý režisér Gilliam totiž nepotřebuje ve svém věku ohromovat fasádou z pozlátka, hlavně aby udržel myšlenku a nápad, který chtěl prvně zrealizovat již před 17 lety, což dokládá působivý dokument Ztracen v La Mancha (2002), legendární doklad svého druhu upozorňující na neuvěřitelnou smůlu během natáčení.
Don Quijote po 17 letech dokončen, ale bez Johnnyho Deppa!
Filmy15. 3. 2018
Don Quijote po 17 letech dokončen, ale bez Johnnyho Deppa!
Producenti aktuálního pokusu si realizaci pojistili mimo jiné tím, že zakázali jakoukoli dokumentaci přípravných prací a průběhu natáčení Dona Quixota. A zdá se, že se jim to vyplatilo. Snímek s odhadovaným rozpočtem 17 milionů Eur zatím nemá datum premiéry. Mluví se o premiérovém uvedení letos v květnu na festivalu v Cannes... Je nicméně jisté, že půjde o jedinečnou událost. Minimálně pro Gilliama, který projektu obětoval nemalou část svého života. Tak čím nás ohromí?