Ztracen v La Mancha

74%
Ztracen v La Mancha

Zkuste si představit ty nejhorší noční můry, kvůli kterým se každý filmový režisér budí v posteli se smrtelným potem na čele. A zaručujeme, že to pořád bude jen desetina toho, co každý den prožíval u nás velmi oblíbený tvůrce - jediný zaoceánský montypythonovec, ale také autor filmů jako BRAZIL, KRÁL RYBÁŘ nebo12 OPIC - Terry Gilliam. Dvěma kanadským dokumentaristům se podařilo natočit fascinující dokument o možných i nemožných katastrofách, které provázely pouhých 6 dní natáčení Gilliamova vysněného projektu MUŽ, KTERÝ ZABIL DON QUIJOTA, v němž měli hlavní role ztvárnit Johnny Depp a Jean Rochefort. Přes počáteční hrůzu jakou vyvolává neuvěřitelná souhra náhod a nehod provázejících od počátku celý projekt, se Gilliamovy útrapy stávají postupem času směšně komické. Takovému množství neštěstí se už nedá nic víc než smát. Snímek ZTRACEN V LA MANCHA podává tragikomický pohled na odvrácenou stránku filmového průmyslu.

Neuvěřitelně zábavné představení té nejhorší noční můry pronásledující každého režiséra. - Woody Allen, režisér




hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Fans Giliama si možná ucvnrkli, ale na mě z tohohle dokumentu nepůsobilo, že by měl šílenou smůlu. Spíš byla celá příprava na film odfláklá (nezjištění si nic o lokalitě, ve které budou točit, nezařízení herců, atd). Navíc styl dokumentu je celkem uspávající. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Původní projekt filmu Lost in La Mancha měl být víceméně klasickým filmem o filmu, ale dopadl jako strhující filmový dokument o tom, co všechno se může během natáčení pokazit a taky pokazí. Divák už od úvodních minut ví, jak to celé skončí (totiž, že film nakonec nevznikl) a během uplynulých pár minut si začne pokládat otázky, jak je možné, že to ti lidé neviděli, že se jim to takhle tříští pod rukama. Pojišťovna, která toto natáčení pojistila tak dokonce dostala neuvěřitelný materiál k tomu, co všechno se může stát během filmovacího procesu: zničené dekorace, vážné onemocnění hlavního herce, který se evidentně nesnesl s režisérem, kostýmy šité v jiné zemi, problémy s logistikou, špatný scénář nebo depresivní atmosféra ve štábu a obviňování se z neschopnosti. Největší horror!!! Každopádně ten film miluju:-)
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Všetka česť všetkým zúčastneným, ktorí si museli pretrpieť niekoľkomesačné peklo, len, aby následne zistili, že sa žiadna oslava konať nebude.

Dodatečné informace

Původní název:
Lost In La Mancha (více)
  • Velká Británie Ztracen v La Mancha
  • Velká Británie Lost In La Mancha
  • Velká Británie Don Kihotis horis telos...
  • Velká Británie Drömmen om Don Quijote
  • Velká Británie La Mancha eltévedt lovagja
  • Velká Británie Lost in La Mancha
  • Velká Británie Perdido em La Mancha
  • Velká Británie Stratený v La Mancha
  • Velká Británie Unelma Don Quijotesta
  • Velká Británie Verloren in La Mancha
Premiéra v ČR:
15. 4. 2004
Země původu:
Velká Británie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění