Milovníci robotů, tohle vás složí - filmová série Transformers je ukončena

Milovníci robotů, tohle vás složí - filmová série Transformers je ukončena
Transformers: Poslední rytíř | Paramount Network
Léta to platilo pro sérii Transformers. Kritici jí sice nemohli přijít na jméno od druhého dílu a i divácké známky šly postupně dolů, tržby přesto stoupaly (přičemž třetí a čtvrtý díl bez zadýchání zdolaly celosvětově miliardu dolarů).
Transformers: Co před 13 lety říkali recenzenti na první díl?
Téma1. 6. 2020
Transformers: Co před 13 lety říkali recenzenti na první díl?
Pětka to měla mít jisté, následovaná šestým dílem, oficiálně inzerovaným jako "velké finále druhé trilogie". Z toho nakonec nic nebude. Poté, co pětka Transformers s podtitulem Poslední rytíř vybuchla v kinech (vydělala pouhou polovinu toho, co předchozí dva díly), bylo jasné, že to nezůstane bez odezvy. Čekaly se sliby o nápravě a nabrání nové tvůrčí krve, studio ale překvapilo. Z hračkářského veletrhu Toy Fair 2018 Hasbro Investor Preview, kde hračkářský gigant informoval o budoucích plánech své investory, totiž vyšlo najevo, že šestka zmizela z plánu premiér a pokračovat se vůbec nebude.
Pořád platí, že se letos dočkáme Bumblebeem, poté se ale celý robotí filmový vesmír zrestartuje a pokud na další snímek s Transformery dojdenevstoupí do kin dříve než v roce 2021. Podle nové dohody s Paramountem bude mít Hasbro nad budoucími projekty větší kontrolu a bude u schvalování toho, jaké filmy se budou (pokud vůbec) točit. Tím si chce společnost nepochybně pojistit to, aby se současná situace neopakovala.
Co na vývoj okolo Transformers říkáte. Zvolila studia správné rozhodnutí, když se rozhodla začít od nuly, nebo by měla v rozjeté sérii pokračovat?
Transformers
Transformers: Zánik