Příběh o tom, jak tři dny stačily na to, aby nový díl Star Wars zesměšnil Ligu spravedlnosti

Příběh o tom, jak tři dny stačily na to, aby nový díl Star Wars zesměšnil Ligu spravedlnosti
Star Wars: Poslední z Jediů (2017)
To se nakonec nestalo. Star Wars: Poslední z Jediů odstartoval za 220 milionů dolarů, což je druhý nejlepší otvírák všech dob právě za sedmým dílem, který startoval za 248 mega. Historické žebříčky se tedy přepisovat nebudou, hladká jízda znovu nastartované franšízy ale pokračuje. Z Poslední z Jediů bude obrovský hit, který hravě překoná miliardu, možná i miliardu a půl. Dvě miliardy, které zvládla Síla se probouzí, ale nejspíš nehrozí. Proč? Už nevládne hype "velkého návratu po letech", není tu Han (a jakkoli máme Luka rádi, tahoun to prostě není) a druhé díly trilogií často vydělávají nejmíň.
Celosvětové má Poslední z Jediů 450 milionů a vzhledem k blížícím se svátkům i jisté vysoké tržby v následujících týdnech. Někteří hardcore fanoušci sice nad kvalitou brblají, jinak se ale zdá, že vládne spokojenost.
Domácích 220 milionů je pak zajímavých z jednoho důvodu. Pouhé tři dny totiž stačily novým Star Wars na to, aby překonaly celkové výsledky Ligy spravedlnosti v amerických kinech. Ta má nastřádáno za svých pět týdnů 219. Momentálně je pátá, už vydělává jen drobné a celosvětovými tržbami (633 milionů) se oficiálně stala nejméně úspěšným filmem DCERU - sérii startující Muž z oceli čtyři roky zpátky vydělal 668 milionů dolarů.
Nástup nových Star Wars byl dopředu jistou smrtí všem dalším novinkám, přesto to Foxové zkusili s animákem Ferdinand o obřím býkovi. I když jsou recenze velmi dobré, film otevřel za pouhých 13 milionů dolarů a skončil druhý. Jindy by to byl problém, protože stál nemalých 111, ale Foxům už to může být jedno. Paradoxně je totiž nyní kupuje studio Disney, takže ztráty přejdou pod něj a společnost se samozřejmě zahojí na Star Wars, které Ferdinandovi vzaly publikum. Vyšel z toho takový pěkně uzavřený kruh.
Ferdinand
Gal Gadot, Ezra Miller
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.