Režisér X-menů dostal v polovině natáčení velkofilmu o skupině Queen padáka

Režisér X-menů dostal v polovině natáčení velkofilmu o skupině Queen padáka
Rami Malek ve filmu Bohemian Rapsody
Obrázek článku
Životopisný film Bohemian Rapsody je skutečně momentálně bez režiséra. A to v polovině natáčení. Že taková situace není legrace i u mnohem menších filmů, ví každý, kdo se kolem filmu pohybuje. Ve společnosti 20th Century Fox, v jejíž produkci Bohemian Rapsody vzniká, přetekl ovšem pohár tolerance. Podle posledních zpráv si s režisérem a jeho společností Bad Hat Harry dali poslední sbohem (ta měla kanceláře v budovách Foxů a momentálně je vyklízí).
Již v pondělí se objevily zprávy v Hollywood Reporteru, že se režisér neobjevil na natáčení. Herec Rami Malek (Mr. Robot), kterému ve filmu připadla role Freddie Mercuryho, opakovaně studio jménem štábu upozorňoval na neprofesionální chování režiséra. Studio zjevně do jistého okamžiku metlo problémy pod koberec odkazujíc na Singerovy „osobní zdravotní potíže“.
Podle Singera – respektive podle jeho osobního prohlášení – byl z pozice režiséra propuštěn poté, co studio odmítlo poskytnout mu jistý čas na vyřešení „zdravotních potíží“ souvisejících s jedním z jeho rodičů, což se vcelku „vážně odrazilo i na jeho osobním zdravotním stavu“. „Nechtěl jsem nic víc, než být ve stavu, kdy mohu dokončit tento projekt a uctít tak odkaz Freddie Mercuryho a skupiny Queen, ale (studio) Fox mi nedalo souhlas k tomu, abych dočasně upřednostnil své zdraví a zdraví mých blízkých.“
Bryan Singer (*1965) Bryan Singer už od svého hraného debutu a vítěze hlavní ceny poroty ze Sundance Public Access soustavně baví diváky filmy, které vynikají...
Slavní herci, s nimiž všichni neradi pracují
Téma27. 9. 2019
Slavní herci, s nimiž všichni neradi pracují
Režisér také popřel, že by důvodem jeho opuštění natáčení byly spory s hlavním představitelem. Nazývá je rozdílnými kreativními názory, přes které se ovšem oba přenesli. Jinak to vidí například Hollywood Reporter, který odhalil, že za padákem bude víc, než jen pouhá absence v termínech natáčení. Poté, co si Malek stěžoval na nepřítomnost režiséra na place, ten se s hercem po svém návratu zjevně nijak nemazal. Při ostré konfrontaci dokonce po herci cosi hodil (doufejme, že ne nůž nebo granát).
Zmíněný Hollywood Reporter uvádí, že nejde ovšem o první profesionální selhání Singera. Podobná zmizení nebo nedostavení se na natáčení se odehrávala i u filmů X-Men: Apokalypsa a Superman se vrací a existuje poměrně dlouhá plejáda historek o režisérových ostrých střetech s herci na natáčení Singerových X-Menů. Nejznámější je asi hádka s Halle Berry, která mu ve finále jedné z hádek řekla, že jí může „políbit její černou p..el“, čemuž se v časopisu Empire během rozhovoru Singer vysmál a řekl, že její věta ve skutečnosti byla „Můžeš sledovat mojí černou p..el, až odtud budu odcházet“.
Faktem zůstává, že Halle Berry se s režisérem znovu setkala na natáčení X-Men: Budoucí minulost, což může být důkazem toho, že odmítat honorář za roli superhrdinky kultovní série může být velmi obtížné a současně také toho, že režiséři a producenti typu Singera vědí, že jim projde mnohem víc, než jiným. Kdo po Singerovi převezme Bohemian Rapsody nyní nechává studio bez komentáře. Film by měl mít premiéru koncem příštího roku.
Patrick Stewart, Bryan Singer
Peter Dinklage, Bryan Singer