Vetřelec: Jakým směrem by se podle Ridleyho Scotta měla série vydat?

Vetřelec: Jakým směrem by se podle Ridleyho Scotta měla série vydat?
"Myslím, že evoluce Vetřelce jako stvoření je v podstatě u konce, ale o co mi šlo především, to byl vývoj příběhu do místa, odkud by otěže převzala umělá inteligence. Ukázat svět, který může vytvořit android jako vůdce na nové planetě. Máme pro příští film velké plány," uvedl k dalšímu Vetřelci Scott.
Není bez zajímavosti, že téma umělé inteligence provází i Scottovu znovu zrozenou sérii Blade Runner (což často vede ke spekulacím, zda nepatří Vetřelec a Blade Runner do jednoho vesmíru, ale na tuhle variantu bychom si upřímně nevsadili). Hlavní otázkou zůstává, zda je Scott skutečně stále u kormidla. Pokud ano a pojede se podle původních plánů, měly by nás čekat ještě dva filmy, než se děj propojí s úplně prvním Vetřelcem z roku 1979.
Pokud budeme vycházet z dřívějších spekulací, další Vetřelec ponese název Alien: Awakening a bude se časově odehrávat mezi Prometheem a Covenantem. Těžko říct, co si pod tím představit, když už známe osud Elizabeth Shaw, ale třeba nás filmaři něčím (příjemným) překvapí.