Dostane Ridley Scott padáka z vetřelčí série?

Dostane Ridley Scott padáka z vetřelčí série?
Když Ridley Scott sám navázal na svého původního Vetřelce prequelem nesoucím název Prometheus, byla z toho malá senzace. Nikoli v rámci známek - mnozí fanoušci původních filmů byli hodně rozladění z toho, jakým směrem se rozhodl Scott v rámci vyprávění vydat. Komerčně šlo ale o trefu do černého. Snímek celosvětově utržil 403 milionů dolarů, což byl v sérii rekord (předtím ho držel crossover Vetřelec vs. Predátor s 172 miliony).
Covenant měl být sázkou na jistotu, protože je - pokud jde o styl - rozkročen mezi Promethea a původní díly. Studio natolik začalo Scottovu konceptu věřit, že dokonce zařízlo nadějně vypadajícího Vetřelce 5, jehož připravoval Neill Blomkamp (District 9). Scott nechtěl, aby vzniklo přímé pokračování, neboť měl v plánu kánon mezi Covenantem a Vetřelcem z roku 1979 vyplnit ještě dvěma filmy (konkrétně uvedl, že bude Covenant prvním dílem nové trilogie). Scénáře samozřejmě ještě nejsou napsané, takže by se pětka mohla vydat do míst, která by s plánovaným Covenantem 2 a 3 nesouhlasila. Z toho důvodu si Scott u Foxů prosadil, aby se Vetřelec 5 vůbec nepřipravoval.
Obrázek článku
Teď to vypadá, že na další dva Covenanty nedojde. Podle serveru THR začalo studio budoucnost série přehodnocovat a Scott v ní (minimálně jako režisér) nejspíš přestane figurovat. Důvod? Covenant v kinech vydělal jen 232 milionů. Na sérii slušné, v porovnání s Prometheem je to ale průšvih.
Na jedné straně by si nejspíš řada fanoušků přála, aby série prequelů skončila a prostě se na ně zapomnělo. Na druhou stranu - když už to Scott (lidově řečeno) nakousl, měl by se příběh i nějak uzavřít. Ne nutně dalšími dvěma filmy, ale minimálně jeden by mu Foxové ještě odklepnout mohli.
...a když už opravdu přijde konečná, snad dají zpátky tu pětku Blomkampovi.