US tržby: Rozpoutala se válka Spider-Mana s planetou opic

US tržby: Rozpoutala se válka Spider-Mana s planetou opic
Transformers: Poslední rytíř
Výsledek to byl pro obě strany poměrně tvrdý. Spider-Man přišel o 61% tržeb a druhý víkend si připsal 45 milionů, což stačilo na druhé místo. 45 milionů samozřejmě není málo, takže debutující opice o nějaké ty diváky díky hrdinovi v červenomodrém také přišli. Skončili sice s 56 miliony první, oproti předchozímu dílu - který startoval za 72 milionů - jde ale o zklamání.
Přesto ve výsledku oba filmy netratí. Restartovaná opičí série se vždy propadá pomalu, takže se dá očekávat, že i tentokrát vydělá (momentálně má na celosvětových tržbách 102 milionů). Pavouček se po deseti dnech celosvětově blíží půl miliardě, takže i tam nemá studio důvod k obavám.
Isabela Merced
Transformers: Poslední rytíř
Když už jsme u drahých sérií, zatímco výše zmínění by měli být v suchu, zajímavý průšvih se rýsuje u Pirátů z Karibiku i Transformers. Poslední rytíř se sice ještě v TOPce udržuje (je momentálně devátý), ale tržby ze všech trhů se prakticky zastavily a film má vyděláno jen 517 milionů. To je o polovinu méně, co zvládly předchozí dva díly. Bude zajímavé sledovat, jak studio na tenhle vývoj zareaguje. O něco lépe jsou na tom poslední Piráti, kteří mají celosvětově po osmi týdnech 751 milionů. To není přímo málo, ale předchozí dva díly bez zadýchání zvládly vydělat přes miliardu dolarů.
Jediným dalším nováčkem v TOP10 je (nepřekvapivě) mizerně hodnocený horor Wish Upon od režiséra slabé Annabelle, který skončil devátý s 5 miliony. Stál ale jen 12, takže se žádná pohroma pro studio nekoná.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.