27. týden-kinopremiéry: Drzej Méďa se vrací. Festivalové publikum osvěží dokument z karlovarské historie.

27. týden-kinopremiéry: Drzej Méďa se vrací. Festivalové publikum osvěží dokument z karlovarské historie.
Mark Wahlberg, Amanda Seyfried
Méďa 2 | Universal Pictures
Plyšový méďa není v případě komedie Setha MacFarlanea roztomilou hračkou pro děti. Ted je v "medvědí" sérii plyšovým parťákem Marka Wahlberga. A svého kamaráda vůbec nešetří. V jedničce si ze svého lidského přítele tropil legrácky a zavářel mu před děvčaty, v případě Médi 2 se Ted rozhodne zplodit dítě se svou člověčí manželkou. Jenže medvěd z hračkářství nemá v Americe, kde se to právníky jen hemží, na potomky nárok. Na scéně se proto objevuje právnička Amanda Seyfried, která má Tedův sen naplnit. Jaké je pokračování společensky nekorektní komedie Setha McFarlanea? Oproti prvnímu dílu samozřejmě nepřekvapivé, už ne tak originální.
Z recenze Františka Fuky: "Pokud ve filmu něco funguje, jsou to hlášky nebo maximálně minutové mini-scénky. Ty jsou skoro vždy sprosté, často originální a často vtipné, někdy dokonce VELMI vtipné. Opravdu. Ale jakákoliv snaha o zastřešení toho celého globálním příběhem nefungovala v prvním filmu a funguje ještě méně tady. Druhý Méďa je něco velice podobného jako ten první, ale nemá už onu příchuť něčeho nového a dosud neviděného."
Všechny recenze filmu Méďa 2 si můžete přečíst zde. Hodnocení prozatím 63 procent.
Filmová lázeň
Druhým snímkem na seznamu, který nicméně není uváděn v rámci celorepublikové kinodistribuce, je dokumentární Filmová lázeň. Uváděn bude při příležitosti 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a poté se vydá v rámci festivalových ozvěn do dalších kin republiky. Mladší publikum si užije archivní záběry. Ti starší zavzpomínají na slavné momenty a zub času, kterému západočeský festival úspěšně odolává.
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.