Tom Cruise oživuje pilota Mavericka. Pokračování Top Gunu bude mít premiéru v Cannes

Tom Cruise oživuje pilota Mavericka. Pokračování Top Gunu bude mít premiéru v Cannes
Top Gun: Maverick | CinemArt
Třicet šest let po premiéře akčního hitu Top Gun (1986) konečně dojde na představení sequelu Top Gun: Maverick. Film bude uveden mimo soutěžní sekci na letošním jubilejním 75. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Přehlídka se bude konat od 17. do 28. května. Do českých kin se Top Gun: Maverick prvně podívá ve čtvrtek 26. května pod hlavičkou distribuční společnosti CinemArt. Severoamerická premiéra proběhne o den později.

Trailer: Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick | Paramount Pictures
Hollywoodský blockbuster čeká na uvedení do kin přes tři roky, zdržení zapříčinila hlavně pandemie koronaviru, která započala v březnu 2020. Uvedení na slavném festivalu bude jistě vzpruhou pro celý zábavní průmysl, jehož kinařská podsekce utrpěla kvůli mnoha lockdownům mimořádné komerční ztráty. I proto společnost Paramount odmítla hlasy VOD platforem Netflix a Apple TV+, aby práva na promítání poskytla též pro online.
Ve snímku režiséra Josepha Kosinského (Nevědomí s Tomem Cruisem v hlavní roli) se vedle Cruise představí například Miles Teller (Bradley Bradshaw), Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris nebo Val Kilmer, který se vrátí v úloze Toma „Icemana“ Kazanského z původního Top Gunu.

Trailer: Elvis

Elvis
Co dalšího letošní festival v Cannes nabídne? Například očekávaný muzikál Baze Luhrmanna (Velký Gatsby, Moulin Rouge) věnovaný Elvisovi Presleymu. George Miller (Šílený Max: Zběsilá cesta) představí epickou fantasy o džinovi v lahvi, který plní přání, s názvem Three Thousand Years of Longing. David Cronenberg uvede snímek Crimes of the Future, kde prozkoumá nepříliš vzdálenou budoucnost a vztah lidí k jejich syntetickému okolí. Novinku v Cannes představí například studia Disney – Pixar, která na francouzské Riviéře uvedou snímek Lightyear, animovaný příběh Buzze Rakeťáka proslaveného díky sérii Toy Story.