Z Brna do "velkého" světa aneb Autoři nebývale rychle natočených filmů mají pré

Z Brna do "velkého" světa aneb Autoři nebývale rychle natočených filmů mají pré
Z krátkého filmu Borderline | VEKK PRODUCTION / YouTube
48 Hour Film Project Brno (dále jen 48HFP) je soutěž, ve které mají filmaři za úkol vymyslet, natočit a odevzdat snímek během 48 hodin na základě zadaných propriet. Nejlepší filmy pak putují na mezinárodní finále Filmapalooza, které tentokrát proběhne v Rotterdamu a 12 celosvětově nejlepších snímků poputuje na oficiální promítání na filmový festival v Cannes 2020.
Ve světě se 48HFP pořádá 18 let, rozrostl se na akci konanou na více než 130 místech a každým rokem se ho účastní přes 4.5 tisíce týmů.
Dá se natočit film za 48 hodin?
Festivaly a ceny5. 10. 2015
Dá se natočit film za 48 hodin?
Letošního brněnského ročníku 48HFP se účastnilo 13 týmů, přičemž všechny dokázaly odevzdat své filmy včas . Nakonec se ale o hlavní ceny utká jen 12 soutěžících; jeden tým byl diskvalifikován pro nedodržení parametrů, bude se ucházet alespoň o cenu diváků.

V porotě letos zasedne filmař Jan Lengyel (Bastardi, Lovci a oběti), textař Michal Horáček, herečka Petra Bučková (Vraždy v kruhu), novinář Štěpán Etrych a rozhlasový moderátor Borek Kapitančik.

Na držitele hlavní ceny čeká zapůjčení filmařské techniky od společnosti BioFilms v hodnotě 30.000 Kč a wellness balíčky od firmy Day Spa. Navíc půjde o to, kdo se probojuje do celosvětového klání nejlepších filmů soutěže 48HFP a na festival v Cannes 2020.

Banánový Joe: Vítěz loňského brněnského 48HFP

Banánový Joe

Bananocalypse: Cena diváků v rámci loňské části 48HFPB

Bananocalypse