Tržby v českých kinech: Ve společnosti královny, mutantů a sousedů, česká premiéra opět mimo top 20

Tržby v českých kinech: Ve společnosti královny, mutantů a sousedů, česká premiéra opět mimo top 20
Zloba - Královna černé magie
Angelina Jolie se vrací v roli temné Maleficent (2014). A světe div se, žena s bílou kostnatou tváří umí být i milá! Zlá královna z Šípkové Růženky (1959) v hlavní roli svého filmu ovládla tuzemské kinotržby. Necelých 24 tisíc diváků nechalo v pokladnách kin 3.5 milionu korun. Mýty a mystika táhnou. Tenhle film se nicméně legendárním nestane. Zařadí se vedle Alenky v říši divů (2010) a dalších snímků, které zaujmou spíš formou, než obsahem.
Michael Fassbender
Michael Fassbender | 20th Century Fox
Speciální schopnosti je nespasily. X-Men: Budoucí minulost (2014) to na prvním místě dlouho nevydrželi. Pokles o 32% na 23.241 diváků a víkendové tržby 3.4 milionů korun. Nic moc. Na to, že měli mutanti oproti Angelině o 16 kin více... V Americe a zbytku světa ale válí. Věrni svým schopnostem.
Seth Rogen
Za tohle nemůže Střihoruký Edward, nýbrž Zack Efron!
Kinům o víkendu zatápěli Sousedi (2014) Seth Rogen a Zac Efron. Efron přesvědčuje o tom, že dokáže zahrát zatraceně zlomyslného floutka. Airbag vybuchující pod kancelářskou židlí, ohňostroje v poklidné vilové čtvrti, hektolitry alkoholu, silikonové nymfy, syntetické drogy, policajti a Rogenovo dítě mezi tím. Na komedii zašlo o premiérovém víkendu 10.754 diváků, v pokladnách nechali 1.38 milionu korun.
Elizabeth Olsen
Godzilla (2014) | Warner Bros.
Kultovní ještěr ustupuje. Godzilla (2014) se propadla na čtvrtou příčku tuzemských tržeb. Hranici 1 milionu korun pokořila jen tak tak, zájem diváků dosáhl čísla 6.888. Tohle bude chtít zatraceně velkou hrobku.
Roman Skamene, Jakub Prachař
Po bonech přichází euro a Bony a klid 2. Už to ale nefunguje. | 2media.cz
Rychle upadá i zájem o nový díl Bony a klid 2 (aktuálně necelých 7 tisíc diváků, tržby 983 tisíc korun). Za necelé dva týdny od nasazení film zhlédlo necelých 23 tisíc diváků, tržby dosáhly 3 milionů korun. (N)ostalgie nezabrala? Výsledek podobný jako účast v eurovolbách.
Cesta ven
Z filmu Cesta ven. | Aerofilms
Dostal se na festival do Cannes, tuzemského zájmu diváků se nicméně nedočkal. Řeč je o filmu Petra Václava Cesta ven (2014), který o premiérovém víkendu zhlédlo pouhých 845 diváků. To nestačilo na umístění do Top20 žebříčku tuzemských tržeb. Kritiky velmi dobře hodnocený snímek si nenašel diváky. Může za to téma filmu, v němž se mladá romská matka vypořádává s nepříznivou společenskou situací, rasismem a předsudky? Co to o nás vypovídá?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.