Co nám řekla potitulková scéna z X-Men: Budoucí minulost?

Co nám řekla potitulková scéna z X-Men: Budoucí minulost?
Následují spoilery, spoilery a spoilery, takže kdo film neviděl, ať okamžitě PŘESTANE ČÍST a maže do kina. Budoucí minulost za vidění rozhodně stojí.
co-nam-rekla-potitulkova-scena-z-x-men-budouci-minulost-1
Tak, teď už by to mělo být bezpečné a můžeme konečně začít. Kdo vydržel až do konce titulků, tomu se nabídl záběr na Egypt, kde jakýsi promodralý týpek silou vůle stavěl celé pyramidy a za zády měl čtyři poskoky. Zkušenější se jen pousmáli, vy „méně v komiksech protřelí“ vězte, že jste se v tu chvíli seznámili s úplně prvním mutantem vůbec, nesoucím jméno Apocalypse (což je též podtitul dalšího X-Men filmu, tudíž je o záporákovi definitivně rozhodnuto). Apocalypse neboli En Sabah Nur (=První) se narodil před cca 5000 lety, umí ovládat ovládá mimozemské technologie a cestovat časem.
co-nam-rekla-potitulkova-scena-z-x-men-budouci-minulost
Čtyři postavy v pozadí jsou samozřejmě jezdci apokalypsy, které Apocalypse pravidelně střídá a to poměrně originálním způsobem: S chutí do rolí jezdců dosazuje i známé klaďase (v komiksu například Wolverinea, což dává filmařům hodně zajímavou možnost, jak postavu v pokračování využít).
Scénář k X-Men: Apocalypse píší Simon Kinberg (Poslední vzdor, Budoucí minulost), Dan Harris a Michael Dougherty (oba X-Men 2 a Superman se vrací). Americká premiéra je předběžně stanovena na 27. května 2016.